onsdag 28 september 2022

På allmänt gnällhumör

» Vissa dagar är det bara så.

Visst är det så att vissa dagar känner man sig på ett gnälligare humör än vanligt? Hos mig inträffar det bland annat när jag har känning av min migrän. En migrän som med åldern trots allt blivit mindre påfrestande. Jag har alltså inte så ont i huvudet längre. Jag känner verkligen medlidande med de som har rejäl migrän. Att ligga med fruktansvärd huvudvärk i ett mörkt rum och vara överkänslig för ljud och ljus. Ni har min sympati. Jag hade sådana tendenser som ung och låg egentligen bara och väntade på att få spy ordentligt för sedan började det att släppa. Idag handlar det främst om olika former av synrubbningar (jag tappar synen på vänster öga några minuter), en konstig form av yrsel och så känns det som om jag fryser om huvudet, som om innehållet i huvudet inte får plats i skallen. Lite lätt huvudvärk, men jag blir på dåligt humör. Det är nästan mer synd om resten av familjen än om mig själv! Jag är dock faktiskt tacksam för att jag inte har körkort. Ett sådant anfall (som kommer helt utan förvarning) skulle ju göra mig livsfarlig.

Den sverigedemokratiska kampen för mannen
I dag tänkte jag alltså gnälla lite rent allmänt. Vi har ju alltid Sverigedemokraterna att gnälla på! Vi slapp ju lyckligtvis Björn Söder som talman. Något som nog Sverigedemokraterna i allmänhet hade räknat med och som Björn Söder i synnerhet hade räknat med. Nu tvingades Sverigedemokraterna acceptera att Björn Söder blev förbigången. Björn Söder känner sig dock förrådd av sina egna. Det skulle varit spännande att höra den interna diskussionen när han ska säga vad han tycker. Dock är det skönt att inte behöva riskera att vårt land ska representeras av en tönt med dessa vidriga åsikter om vem som är svensk och inte svensk.

Jag vill dock inte hävda att den SD-kandidat som istället dök upp, Julia Kronlid, är så mycket bättre. Men hon är i varje fall bara 2:a vice talman. Hon tillhör de verkliga extrema kristna fundamentalisterna. I dag hävdar hon att hon står bakom den svenska abortlagstiftningen. Men hon har under sin tidigare riksdagskarriär hunnit med att lämna in omkring ett 50-tal olika motioner med syfte att begränsa rätten till abort och rätten för barnmorskor att vägra sköta sitt jobb. I dag hävdar hon dock att hon står bakom den svenska abortlagstiftningen. Vi tror vad vi vill om det om det kommer till kritan igen. Mer komiskt är hennes vägran att tro på evolutionen. Dvs hon tror att världen skapades för 9.500 år sedan och att sedan skapade "Skaparen" människan för 6.000 år sedan. Den synen är ju främst komisk. Jag vet inte om hon också tror att jorden är platt, men kanske inte...

För övrigt fortsätter det sedvanliga bråkandet inom Sverigedemokraterna. Tydligen är Louise Erixon rejält osams med sina partikamrater i det sverigedemokratiska skyltfönstret Sölvesborg. Det har tydligen gått så långt att hon tvingats ta en time-out en period. Egentligen är det ju mest komiskt att Jimmie Åkessons gamla sambo nu är så osams med sina partikamrater. Stora delar av resten av den lokala ledningen vill tydligen bli av med henne men hon vägrar avgå. Vad som händer får framtiden utvisa.

I Dalarna har vår SD-kändis Kent Ekeroth plockats in som oppositionsråd i Region Dalarna. Den regionala SD-ledningen har tydligen ringt Kent Ekeroth och frågat om han var villig att flytta till Dalarna. Det ville han tydligen. Kent Ekeroth är ju annars främst känd för järnrörsmisshandel, krogslagsmål och allmänt absurda åsikter. 2018 fick partiledningen nog av honom och han petades och flyttade en tid till SD:s favoritland Ungern. Men nu är han alltså tillbaka som SD:s oppositionsråd i Dalarna. Detta trots att han alltså inte ens stått på någon valsedel i Dalarna. Han sitter alltså inte i regionfullmäktige eller har några andra uppdrag i Dalarna. Aleksandra Børgsen som räknat med posten var enkelt avpolletterad av SD-ledningen i Dalarna. Hon var ju "bara inkvoterad" är tydligen motiveringen. Så fungerar partidemokrati modell SD.

Sven Tycker kan gnälla fritt
Här i min hemkommun är utrensningarna av de som inte passade partiledningen efter diverse kupper gjorda redan innan valsedeln fastställdes. Fast vad jag förstått finns det visst fortfarande namn på listan som inte tillhör den ledande fraktionen. Men några avhopp från listan får inte förekomma. SD fick 10 mandat och det ger 5 ersättarplatser. Men listan hade bara 15 namn så om någon hoppar av, blir utesluten, flyttar, tröttnar osv så finns det inget namn att fylla på med underifrån.

Slutligen noterar vi att Christian Sonesson i Staffanstorp nu formellt bestämt sig för att totallura sina väljare. Han accepterade ju att sätta upp sig på en valbar plats på Moderaternas riksdagslista inför valet. Han blev också invald som riksdagsledamot. Men nu har han bestämt sig formellt för att tacka Nej till platsen. Han stannar kvar hemma i Staffanstorp och fortsätter driva sin reaktionära främlingsfientliga politik där tillsammans med Sverigedemokraterna. Fast lika så gott med det. Det hade ju verkligen varit direkt olämpligt att ha en lagstiftare i riksdagen som anser att man fritt kan välja vilka lagar man följer och vilka lagar man kan strunta i. Mitt förtroende för Christian Sonesson var lågt redan tidigare. Det blir inte bättre av att han även är villig att lura sina egna väljare!

Jag kan tillägga att Moderaterna, varken på riksnivå eller i Skåne, fortfarande vägrar att svara på mina brev med förfrågningar om hur man ställer sig till Civil olydnad och rätten att välja vilka lagar man kan strunta i.

Såja, nu har jag fått gnälla av mig och mår omedelbart bättre.

Läs:
Kronlid vägrar gå med på att hon är släkt med apor. - Susanna Kierkegaard i Aftonbladet
Kritiserad Kronlid vald till andre vice talman. - Arbetaren
Sverigedemokrater i fullt krig om Ekeroth. - Ingvar Persson i Aftonbladet
Erixon kördes över av sin egna – överväger att sluta. - Expressen
Uppgifter: Internkonflikter i SD i Sölvesborg efter succéval. - Dagens Samhälle
Christian Sonesson stannar i Staffanstorp. - Expressen

Inga kommentarer: