lördag 12 mars 2022

Stackars Christian

» Tycker jag faktiskt inte.

Jag ser i en artikel i Kvällspest.. f'låt Kvällsposten att Christian Sonesson är lite purken på SVT:s reporter som intervjuade honom om hur det kunde komma sig att Staffanstorps kommun som hade sådana problem med att kunna ta emot några flyktingar när flyktingarna kom från Mellanöstern, nu när flyktingarna kommer från Ukraina helt plötsligt har gott om plats och möjligheter.

Efter det stora flyktingmottagandet 2015 hade Staffanstorp stora problem att hitta någonting till de asylsökande som anvisades till Staffanstorp (som styrs av en koalition mellan M+SD). Dom fick bland annat bo i husvagnar ute på en åker. Så fort som det var möjligt dumpades sedan flyktingarna i andra grannkommuner. Men idag, när flyktingarna har vit hudfärg istället och inte är muslimer finns det plötsligt möjligheter att ordna platser för att kunna ta emot flyktingar. Staffanstorps moderata kommunalråd Christian Sonesson är ju inte ensam om att helt plötsligt bytt åsikt.

Sven Tycker faktiskt
Det är inte så lång tid sedan Jimmie Åkesson mitt i Coronapandemin åkte ner till gränsen mellan Turkiet och Grekland för att dela ut flygblad som berättade att Sverige var nu fullt. I dag tog Sverigedemokraterna beslut om att man skulle ta emot flyktingar från Ukraina. Dom är ju "riktiga" flyktingar. Syrier som flydde from Putins bombande av syriska städer var inga riktiga flyktingar. Det är bara ukrainare som flyr från Putins bombande av ukrainska städer. Men det skiljer ju på religion och hudfärg! DÄR har vi den stora skillnaden!

Ulf Kristersson som tillsammans med andra moderater och kristdemokrater stått bredbent och påpekat att nu är det stopp vid gränsen har också mycket snabbt kommit på bättre tankar. Nu är det plötsligt inte lika fullt och samma stopp som gäller.

Jag gläds åt att Sverigedemokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna kommit på bättre tankar. Ni ska ha all heder av att ni kunnat ändra åsikt. Det är bra! Jag hyllar er! Men kan ni inte bara erkänna att det var ren rasism som präglade er tidigare åsikt? Det är varje fall inte synd om moderaten Christian Sonesson om han tycker att andra sätter epitetet rasist på honom.

För det stämmer ju!

Läs (och titta):
SVT-reporterns ordväxling med Christian Sonesson. - Kvällsposten
Nationalister vänder snabbt under galgen. - Helsingborgs Dagblad ledare
Det var inte fullt – och vi hade råd. - Peter Fällmar Andersson i Helsingborgs Dagblad
Staffanstorp välkomnar flyktingar från Ukraina. - Christian Sonesson (M) i SVT

Inga kommentarer: