fredag 25 mars 2022

Kristdemokrater

» Utan kristen moral.

Regelbundna läsare av kvalitetsbloggen Sven Tycker har nog förstått att jag hyser ett mycket lågt förtroende för Ebba Busch. Av partiledarna är det nog bara Jimmie Åkesson som ligger längre ner i dyn än Ebba Busch. Jag tycker att hon är falsk helt enkelt.

En annan KD-politiker som jag inte har så stort förtroende för är Lars Adaktusson. Jag tror att en starkt bidragande orsak till mitt låga förtroende för Lars Adaktusson är det faktum att först sitter han i SVT och kommenterar inrikespolitik ur en "neutral" hörna. För att sedan helt plötsligt dyka upp som KD-politiker. När det nu ploppat upp en konflikt mellan dessa två kan man ju tro att jag skulle ha svårt för att ta ställning. Men det har jag inte alls! Lars Adaktusson har ju precis deklarerat att han lämnar sitt uppdrag som utrikespolitisk talesperson för Kristdemokraterna. Som jag förstått det så handlar det om att KD-politikern lämnar posten på grund av stor oenighet med partiledningen. Då i synnerhet med Ebba Busch! Avhoppet handlar helt enkelt om att Lars Adaktusson beskyller Ebba Busch för att syssla med härskartekniker.

Kristdemokraterna - under strecket
För en sådan som mig så är ju naturligtvis detta mumma att gotta mig i. Att en politiker som jag inte har stort förtroende för lämnar sina uppdrag är naturligtvis bra ur min synpunkt. Jag har dessutom svårt att tro att detta skulle vara bra för Kristdemokraterna och Ebba Busch. Snarast skulle jag tro att det hela kan tända en liten brasa av växande missnöje med partiledningen och Ebba Busch. Och sådant är ju mumma för mig. Visst är jag elak? Jag erkänner detta utan förbehåll.

Ebba Buschs fastighetsaffärer har säkert inte underlättat för hennes ställning. Att hamna i en infekterad strid med en gammal man och bland annat till slut tvingas erkänna att hon faktiskt begått ett brott i form av grovt förtal är ju inte de bästa förutsättningarna om hon vill rädda sitt parti. Kristdemokraterna ska nog inte känna sig allt för säkra från 4%-spärren om det dyker upp mer kritik mot ledningen.

Det är inte så länge sedan som Kristdemokraternas tidigare rättspolitiska talesperson, advokaten Peter Althin, gick ut hårt mot många politiker i allmänhet och kristdemokratiska sådana i synnerhet. - "Jag anklagar politikerna för grova lögner om de för fram att hårdare tag och längre straff minskar brottsligheten." Han är mycket kritisk mot dagens debattklimat som tror att det skulle lösa problem med kriminalitet med hårdare straff. -"Det är svek och bedrägeri" konstaterar han. Det finns många politiker som borde lyssna lite mer på Peter Althin - inom många partier.

Som sagt, lite inbördeskrig inom Kristdemokraterna kan inte skada...

Läs:
Adaktusson lämnar sitt uppdrag inom KD. - Sveriges Radio
Adaktusson lämnar i protest. - TV4
Lars Adaktusson lämnar KD-post i protest. - Aftonbladet
Lars Adaktusson: Därför lämnar jag min post i KD. - Expressen
Tidigare KD-profilen: Jag anklagar politikerna för grova lögner. - Dagens ETC

Inga kommentarer: