söndag 20 mars 2022

Nästa SD-vilde

» Dom blir fler och fler.

Så var det då dags för nästa avhopp från Sverigedum... f'låt Sverigedemokraterna. SD:s EU-parlamentariker Peter Lundgren dömdes i november av Hovrätten för sexuellt ofredande. Han tafsade en partikamrat på brösten - under BH:n - och mot hennes vilja. Nu står domen fast sedan Högsta domstolen vägrat att ge prövningstillstånd och ta upp ärendet för omprövning. Peter Lundgren får nu snällt betala sina dagsböter och lämnar nu även partiet.

Fast han tänker sitta kvar i EU-Parlamentet som politisk vilde och ska tydligen överklaga till Europadomstolen. Lite tafsande när man är lite på lyran kan väl inte vara så farligt. Det får man väl stå ut med som kvinna, utan att tjafsa. I varje fall verkar Peter Lundgren tycka så.

En sak har i varje fall Sverigedum... f'låt Sverigedemokraterna lyckats med runt om i landet under denna mandatperioden. Nytt rekord i avhopp och uteslutningar och som en följd av det politiska vildar i olika politiska församlingar. Min åsikt är att Sverigedum... f'låt Sverigedemokraterna är ett populistiskt missnöjesparti av den icke-seriösa sorten. Lyckligtvis verkar partiets höjdpunkt ha passerats. Det kan bara bära utför i fortsättningen.

Rasism och populism

Läs:
Peter Lundgren lämnar SD efter dom. - Aftonbladet
Peter Lundgren lämnar SD efter domen. - Expressen
Peter Lundgren lämnar SD – blir politisk vilde i EU-parlamentet. - Dagens Nyheter

Inga kommentarer: