onsdag 16 mars 2022

Dagens skratt

» Som förväntat.

Dagens skratt fick jag när jag läste ett debattinlägg i Aftonbladet från ett antal moderata kommunstyrelseordföranden. Det är Anna Tenje i Växjö, Anna König Jerlmyr i Stockholm, Axel Josefson i Göteborg, Peter Danielsson i Helsingborg och Roger Fredriksson i Ronneby som hävdar att: - Flyktingkrisen dumpas på kommunerna – igen.

Ett parti som låtit företrädare posera som beväpnade jägare och kräva att det ska vara stängda gränser för flyktingar är nu alltså missnöjda med att det inte finns en beredskap för att ta emot stora flyktinggrupper. Ska vi tolka detta som att om Moderaterna hade fått styra så skulle det varit totalstopp med mottagande av flyktingar, men staten skulle trots detta samtidigt ha haft en stor beredskap redo att ta emot stora grupper flyktingar? Tillåt mig skratta! Dumpa, det var det som rika moderatstyrda kommuner sysslar med för att bli av med flyktingar. Man dumpar dom i andra kommuner!

Sedan anser tydligen dessa moderata kommunpolitiker att det är någonstans inom den svenska staten som flyktingarna ska tas omhand och placeras. Inte i kommuner! Har inte dessa moderata kommunpolitiker förstått att hela Sverige är uppdelat i kommuner? Det finns ingenting annat som INTE är en kommun? Hur korkade får man vara i sin kamp för att hitta något att klaga på och gnälla över?

Naturligtvis är det så att när det nu återigen kommer en mängd flyktingar så får alla svenska kommuner solidariskt hjälpas åt att ta hand om dom. Staten får bidra med pengar, men jobbet får faktiskt kommunerna hjälpa till med - solidariskt. Fast det är väl så att ordet "Solidaritet" får moderater att få frossbrytningar och panik. Men snälla Anna, Axel, Peter, Roger och Anna, man måste inte ALLTID klaga på regeringen och lägga skulden för all jävelskap på den!

Flyktingkrisen dumpas på kommunerna – igen. - Aftonbladet debatt

Inga kommentarer: