måndag 28 mars 2022

Avdelning, helt om

» Mycket kan hända på en månad.

Dagens goda skratt fick jag när jag läste veckans politikerintervjuer i vår lokala gratistidning, Lokaltidningen Söderåsen. Nå, om jag ska vara exakt korrekt och ärlig så var det ju faktiskt igår jag läste och fick skrattet. Men man ska inte hänga upp sig på detaljer. Nu skriver jag hur som helst om det idag.

Den svenska mannen kämpar
Tidningen har ställt flera olika frågor till våra partiledare under ett antal veckor. Jag har faktiskt redan kommenterat en tidigare fråga. Dagens fråga handlade om vilken som de tyckte var vår tids viktigaste politiska fråga - och hur den kan lösas? Vilket ju är ganska spännande att studera partiernas svar på. Jag har nu valt att citera svaret från Jimmie Åkesson. Tidningen är snälla och poängterar att frågan ställdes till partiledarna INNAN Ryssland attackerade Ukraina och skapade en flyktingström! Hur som helst, så här prioriterade Sverigedemokraternas partiledare Jimmie Åkesson vad som var allra viktigast i Sverige. Eh, för en månad sedan alltså...

- "Migrationen, på grund av dess följdverkningar på hela samhället. Tidigare regeringars oförmåga att ta ansvar för denna fråga har lett till att Sverige tagit emot fler än vi kan ansvara för. På grund av detta har vi i dag ett utbrett utanförskap som göder våldsam kriminalitet, arbetslöshet, bidragsberoende och för varje skattekrona regeringen satsar så förlorar vi två."

"Sverige måste ner till en absolut miniminivå vad gäller migrationen och lämnas på denna nivå under lång tid så att vi kan påbörja återuppbyggnaden av det moderna folkhemmet. Vi måste ställa krav på integration och göra delar av välfärden till en förmån endast för dem som gjort rätt för sig. De som kommer hit och begår brott ska omedelbart fängslas för att sedan utvisas."

Observera att när Jimmie ska prioritera den absolut viktigaste politiska frågan i Sverige så är det inte sjukvården, skolan, försvaret, miljön, äldrevården, infrastrukturen, prisutvecklingen, pensionerna, barnomsorgen osv. Det absolut viktigaste är att få ner migrationen till en absolut miniminivå, och hålla den där. För en månad sedan alltså...

Nu ska vi ge Jimmie Åkesson en stor eloge för att han så snabbt kunnat ändra åsikt. Man måste som politiker vara flexibel och ha förmåga att ompröva beslut om förutsättningarna förändras. Att på bara några veckor kunna helt byta ståndpunkt i sin absolut viktigaste fråga tyder på en enorm styrka. Att så snabbt kunna vända kappan efter vinden när förutsättningarna förändras är starkt gjort. Nu är det ju inte migranter som har en mörk hy och fel religion som kommer. Nu är dom ju vita som vi och har en religion som är släkt med vår egen. Då kan man ju inte hävda att Sverige är fullt och att migrationen måste lämnas på extremt låg nivå under lång tid framåt.

Du är en falsk och hycklande rasist Jimmie Åkesson!

Inga kommentarer: