fredag 22 oktober 2021

Klimatet?

» Hur ser vår framtid ut?.

Runt om i världen, på omkring 500 platser, har det idag genomförts klimatdemonstrationer och klimatstrejker. Det hela arrangeras inför kommande klimatkonferensen i Glasgow. FN:s klimatkonferens COP26 håller till i Glasgow under perioden 31 oktober - 12 november.

Samtidigt som politiker runt om i världen lovar radikala grepp som ska minska utsläppen visar statistiken att utsläppen fortsätter att öka. Länder fortsätter att bygga kolkraftverk (Kina t.ex.). Länder fortsätter att investera i nya oljefält (Norge t.ex.). Och samtidigt lovar politikerna på sina möten att utsläppen ska minska.

Politikernas fagra löften är helt uppenbart inte seriöst menade. Jag är övertygade om att samtidigt som politiker från alla politiska håll i nästan alla länder lovar åtgärder så håller alldeles för många av dom fingrarna korsade bakom ryggen. Dom ljuger helt enkelt medvetet eftersom det just nu är "inne" att lova åtgärder. Det är inte så länge sedan som politiker från många håll hävdade att klimatkrisen bara var ett påhitt. I dag är det dock ute att vara klimatskeptiker.

Men, dessa vägrare finns kvar och väntar bara på sin tid. Läs t.ex. Peter Wennblads ledarartikel i moderata Svenska Dagbladet som hyllar bromsklossen Sverigedemokraternas inställning: "SD kommer att få rätt också om klimatet". Det ska väl ses som en förberedelse inför den Brunblå sörjans maktövertagande.

Läs:
Pandemin ger miljöbovar svepskäl att skippa toppmöte. - Aftonbladet
Så tycker partierna om klimatmålen. - SVT
SD kommer att få rätt också om klimatet. - Peter Wennblad i Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: