onsdag 20 oktober 2021

Moderater på villovägar

» Den Brunblå sörjan.

I dagarna ska tydligen Moderaterna hålla sin valupptakt i Helsingborg. Den ska hållas i det nya kongresscentrat som fått namnet SeaU. Seau är det franska ordet för hink. Eller som det heter på det lite mer ädla skånska tungomålet - spann. Jag tycker att namnet SeaU är ett korkat namn på något som ligger i Sverige. Men, det är inte jag som bestämmer i Helsingborg. Det är hur som helst så att det är i gödselspannen som hela den Brunblå sörjan hör hemma.

Hur som helst så ska tydligen Moderaterna nu samlas för att dra ihop sig inför valrörelsen. En valrörelse där Moderaterna gör allt dom kan för att anpassa sig till Sverigedemokraterna. Ulf Kristersson deklarerar att det är inget problem att SD:are regelbundet trampar i klaveret och uttrycker sina innersta rasistiska och nazistiska tankar. Jimmie Åkesson har ju lovat Ulf att försöka hålla medlemmarna i skinnet. Att han sedan misslyckas är SD:s problem. Det inverkar inte på att Moderaterna nu gör en rejäl högergir och med glädje går in i ett samarbete med Sverigedemokraterna. Det är inget problem att vara beroende av SD:s röster. SD byter gärna åsikt i alla frågor förutom hatet mot invandrare. Och där är Moderaterna villiga att köpa SD:s linje.

Den nya Brunblå sörjan
Jag ser att nu har till och med Elisabeth Svantesson fått ta tillbaka sitt uttalande 2016 om att Sverigedemokraterna förde en rasistisk politik. Då tyckte hon inte om SD:s uppdelning i "Vi och Dem". Idag ångrar hon sig som sagt. Allt för att anpassa M:s politik till SD:s! Alla kan ju ångra sig. Några exempel:

Ulf Kristersson 2018:
- "Mina värderingar är inte SD:s. Jag kommer inte samarbeta, samtala, samverka, samregera med SD"

Ulf Kristersson 2018:
- "Något annat än en alliansregering inte kunde komma på tal – om inte himlen ramlar ner."

Fast Ulf och Elisabeth är inte ensamma om att kunna ändra sig. Så här sade Ebba Busch 2018:
- "Inte realistisk att hennes parti samarbetar med Jimmie Åkessons ens på 20 års sikt."

Fast det var som sagt inför förra valet. Nu är det en ny valrörelse med nya allianser. Då kan man slänga gamla löften i papperskorgen.

För övrigt läser jag att SD har andra problem än bara medlemmar och företrädare som visar sin sanna rasistiska och nazistiska åskådning. Jag såg att Riksdagens talman förutsatte att alla ledamöter i Riksdagen vaccinerade sig mot Covid-19. Men jag ser att man inom SD har problem med en hel del ledamöter som inte vill vaccinera sig. Tydligen räckte det inte ens med att Mattias Karlsson hamnade på sjukhus med Covid-19 sedan han inte "hunnit" vaccinera sig.

Läs:
Hjärtat öppet för SD – vad kostar det för M? - Svenska Dagbladet
Öppna era hjärtan för Jimmie Åkesson. - SvD Podd
Svantesson ångrar uttalande om SD:s politik. - Svenska Dagbladet
Ulf Kristersson: Åkesson har fel om klimatet. - Svenska Dagbladet
Ledare: SD-samarbetet tar fram det sämsta i Moderaterna. - Dagens Nyheter
Kritik mot ovaccinerade SD-kollegor: Förstår inte. - Svenska Dagbladet

Inga kommentarer: