måndag 11 oktober 2021

Jimmie blir arg

» Det blir jag också.

Jag ser att Jimmie Åkesson inte vill vara sämre än Ebba Busch. Han blev tydligen under helgens partiledardebatt på TV:n upprörd över uttrycket "Blåbrun". - "Vem är nazist? Är jag nazist?" röt en ilsken Jimmie Åkesson till mot Miljöpartiets Per Bolund när debatten handlade om något helt annat. Det är verkligen tur att jag inte använder uttrycket "Blåbrun" här på mina Tyckerier eftersom det ger upphov till denna upprörda ilska från de som tillhör den här grupperingen. Jag använder ju den mycket mer rättvisa beteckningen "Brunblå sörja"!

Hur som helst finns det anledning att påminna Jimmie Åkesson om att hans parti Sverigedemokraterna bildades 1988 av en grupp nynazister och rasister. Bland grundarna fanns f.d. frivilligmedlemmar i tyska SS, medlemmar från nazistiska Nysvenska Rörelsen osv. När Jimmie Åkesson några år senare (1994) valde att gå med i Sverigedemokraterna och att engagera sig fanns fortfarande gamla nazister kvar i ledningen av partiet. Jimmie Åkesson valde alltså medvetet att gå med i ett parti bildat av nazister 6 år tidigare och med dessa nazister fortfarande kvar i partiets ledning. På senare år har SD försökt att sudda ut denna nassestämpel. Men faktum kvarstår. SD bildades av nazister och när Jimmie Åkesson valde att engagera sig i partiet satt fortfarande en del av dessa kvar i partiets ledning - bland annat som ordförande för partiet.

Den Brunblå sörjans ansikten
Under alla dessa år har det ständigt avslöjats nya skandaler där medlemmar och förtroendevalda inom SD avslöjas med det ena efter det andra övertrampet. Inlägg på sociala medier med uppenbart nazistiska idéer, hat och hot mot politiska motståndare och journalister, hyllningar av nazister och rasister och rent allmänna övertramp. Det är allt från Jimmie Åkessons egen hyllningssång till mordet på Olof Palme till ständiga övertramp på sociala medier. Ibland rensas medlemmar ut, men ju högre upp i partihierarkin desto mindre risk för utrensning.

Hur Sverigedemokraterna ser på just samtalstonen på sociala medier kan vi se i den intervju med SD:s kommunikationschef som jag länkade till redan igår. - "Inte upp till oss att vara en poliskår" förklarar han med varför ansvariga på partiets olika kanaler på sociala medier inte rensar bort hat, hot och allmän rasism och nazism bland kommentarerna. Det är mer eller mindre fritt fram att vräka ur sig nästan vad som helst. Så länge man inte kritiserar Jimmie Åkesson alltså...

För de som trodde annorlunda så lever nazismen fortfarande i vårt samhälle. Med jämna mellanrum dyker det upp bevis för detta. I dag läser jag i lokala Helsingborgs Dagblad om hur grupper inom hockeylaget Rögles supportrar när man i helgen marscherade genom Ängelholm till derbyt mot Malmö sjöng hyllningsvisor om polismördaren Jackie Arklöv och ramsan: - "Vi var 150 man, vi är de bästa i vårt land, Sieg heil!" Jackie Arklöv var nynazist och är bland annat dömt till livstid för mordet på två poliser i Malexander 1999. Han är även dömd för krigsförbrytelser som legosoldat i forna Jugoslavien. Han sitter fortfarande av sitt livstidsstraff.

Totalt har 7 poliser dödats i tjänsten under de senaste 50 åren i Sverige. 3 stycken under de senaste 20 åren. Ovan nämnda Malexandermorden, utförda av nazister, står alltså för nästan 30% av alla dessa polismord på 50 år.

Det är från dessa högerextremister som det största hotet mot vår säkerhet kommer. Läs t.ex. om den s.k. 61-åringen. Det kanske finns en förklaring till att kriminella är mer överrepresenterade bland sverigedemokrater som står på SD:s listor än bland invandrare. Dom här våldsfixerade högerextremisterna finns lite varstans i världen. Nyligen kunde vi läsa om att man i Tyskland fått stänga ner en hel specialavdelning inom polisen sedan det avslöjats starka kopplingar till nynazism inom polisgruppen. Eller läs länken nedan om fyndet i Brasilien. I Italien har ett drygt 10-tal medlemmar av nyfascistiska Forca Nuova arresterats efter våldsamma antivaccinationsdemonstrationer där ett drygt 30-tal poliser skadades.

Nä du stackars Jimmie Åkesson. Du får nog fortsätta att riskera kallas medlem i den Brunblå sörjan.

Och något helt annat. Jag ser att handeln är oroliga för att transportkaos ska göra att man står med tomma hyllor inför Black Friday. Tänk jag är inte det minsta orolig för att krämarhysterin blir lite mindre i år.

Läs:
Åkesson förbannad: Kallar du mig nazist? - Svenska Dagbladet
Åkessons ilska säger allt om svensk politik. - Annie Reuterskiöld i Svenska Dagbladet
SD:s kommunikationschef om hatkommentarerna på Youtube: Inte upp till oss att vara en poliskår. - Resumé
Nazistiska slagord under Rögles supportermarsch till Skånederbyt. - Helsingborgs Dagblad
Röglefans anmäls för hets mot folkgrupp. - Helsingborgs Dagblad
Jackie Arklöv. - Wikipedia
Lokal frustration över att dömd SD-politiker inte utesluts. - Expo
Högerextrem 61-åring verkar inte i vakuum. - Shora Esmailian i Svenska Dagbladet
Värt att tänka på när SD:s krokodiltårar rinner. - Jan Guillou i Aftonbladet
Nazi haul discovered by Brazil police at home of suspected child abuser. - BBC News
Transportkaos hotar Black Friday. - SvD Näringsliv

Inga kommentarer: