onsdag 6 oktober 2021

Vaccinationsfrågan - igen

» Ta dina sprutor.

Frågan vad man ska göra med de som inte är vaccinerade fortsätter att diskuteras. Ska vi "tvångsvaccinera" de som vägrar ta vaccinationssprutor? Ska en arbetsgivare kunna kräva vaccination? Det är svåra frågor som inte har något självklart svar.

Ser ni så modig jag är
Jag har ingen som helst förståelse för de som vägrar att vaccinera sig. Jag tror att gruppen som direkt vägrar inte är så stor. Jag är övertygad om att om man direkt erbjuder en vaccinationsdos så är det få som kommer att vägra. Jag tror alltså att med information, övertalning och genom att helt enkelt stå redo med sprutan så kan alla förutom en mycket liten grupp snart vara vaccinerade.

Men vad gör vi med de som tvärt vägrar? Beror det på sprutskräck? Dom ska väl kunna övertalas! Sedan har vi den här lilla gruppen som tror på diverse konspirationsrykten och som inte går att nå med vettig information. Dom tror att jorden är platt, att daggmaskar egentligen är spioner från andra planeter och att hela Covid-epidemin är ett påhitt från läkemedelsindustrin. Dom, går inte att nå. Sedan har vi en liten grupp som av medicinska skäl inte bör ta vaccinationssprutor.

Men, jag tror alltså inte på tvång. Men däremot tycker jag det är helt självklart att den som jobbar inom vård och omsorg och vägrar att vaccinera sig så ska det jämställas med att vägra ta på sig skyddsutrustning. Omplacering alltså omedelbart - eller avsked!

De inskränkningar som gällt tidigare ska naturligtvis fortsatt gälla för vaccinvägrare. Ansiktsskydd. Hålla avstånd. Inte delta i arrangemang som restaurang, sport, konserter, kyrkobesök osv. Dom borde bära skämsstrut så att vi andra kan hålla avstånd?

Såg förresten på TV-nyheterna att en liten grupp vaccinationsvägraridioter attackerat skolor där det gjordes vaccinationer och vaccinationscentraler. Tydligt bevis på att något fattas i de grå cellerna på dessa knäppgökar.

Inga kommentarer: