lördag 23 oktober 2021

Moderater i spannen

» Frågor som kräver svar.

Moderaterna håller ju som jag sagt tidigare möte i Spannen i Helsingborg. Man ska, om jag förstår det rätt, komma överens om hur man ska göra för att få Makt och göra Ulf Kristersson till statsminister efter nästa val. Det man diskuterar handlar tydligen om hur man ska göra för att locka S-väljare till Moderaterna? Om man ska satsa på att rädda Liberalerna eller se dom som förlorade? Om hur man ska ställa sig till Sverigedemokraterna? Ska dom släppas in i Regeringen? Ska dom få ha tjänstemän i Regeringskansliet?

Det är spännande frågor som väljarna vill ha svar på. Men jag är tveksam till om man kommer att ge klara svar.

Det hela har resulterat i en helsidesannons i Aftonbladet idag där man vädjar om socialdemokratiska röster i valet 2022. Av förklarliga skäl berättar man inte att man vill fortsätta att bygga ut straffbeskattningen av sjuka, handikappade och arbetslösa. Att man vill inte höja pensionerna. Att man vill återinföra ättestupan i sjukförsäkringen Ja, vi kan fortsätta uppräkningen på effekter av Ulf Kristerssons löfte från när han blev invald i Riksdagen: - "Som moderater och förkämpar för individuell frihet och marknadsekonomi har vi ett uppdrag att bekämpa och avveckla välfärdsstaten."

Det handlar istället om kriminalitet och poliser. Däremot berättar man inte varför Moderaterna skar ner polisutbildningen när man hade makten för 10 år sedan. En kraftig minskning av nya poliser för att kunna sänka skatten för rikt folk. Idag klagar man sedan på att det finns för få poliser. DET är Moderat politik!

Jag tycker det ska bli spännande att följa den moderata debatten om Sverigedemokraterna. Så läser jag till exempel att den gamle MUF-ordföranden Benjamin Dousa som blivit vd för näringslivets lobbyorganisation Timbro (dom tar hand om och försörjer alla gamla MUF:are) tycker att Moderaterna måste se till att rädda kvar Liberalerna. Samtidigt tycker andra Moderater, som Christian Sonesson som är kommunalråd i moderatghettot Staffanstorp att Moderaterna ska se Liberalerna som allt för oberäkneliga och otydliga. Det är bättre att låta dom tyna bort och satsa på att få in Sverigedemokraterna i regeringen. Det kan ju bero på att Liberalerna i Staffanstorp sagt Nej till Christian Sonessons samarbete med SD i Staffanstorp.

Det här är frågor som Ulf Kristersson måste ge svar på INNAN valet. Kommer Sverigedemokraterna och Jimmie Åkesson att få regeringsposter motsvarande sin styrka? Om dom inte får statsrådsposter kommer dom trots detta att få tjänstemän placerade i Regeringskansliet? Och om dom inte ens får detta, vilka frågor kommer dom att få inflytande i?

Det får ni svara på INNAN valet. Och SD får svara på om man accepterar detta. Vad händer om SD blir större än M?

Jag ska avveckla välfärdsstaten

PS. För de som inte hänger med och förstår det där med "spann" så vill jag förklara att området och kongressbyggnaden där M håller till av Helsingborgs stad döpts till det fjantiga SeaU. Seau är franska för hink/spann.

Inga kommentarer: