lördag 9 januari 2021

Vid kris prövas Trumps vänner

» Men i Sverige står tokhögern Trump bi.

I USA börjar flykten från Donald Trump bli allt mer märkbar. Flera ministrar har avgått. Fler och fler republikanska politiker överger Donald Trump och tar avstånd från hans version av demokrati. Kraven på att avsätta honom i förtid växer, krav som börjar nå ända in i de republikanska leden. Kraven på att Donald Trump ska fråntas koderna till de amerikanska kärnvapnen intensifieras. Republikaner som överger Donald Trump gör det av flera skäl. En del har insett att nu är måttet rågat medan andra naturligtvis vill rädda sin fortsatta politiska karriär och lämnar det sjunkande skeppet.

Donald - en stolt amerikan
Det finns de som befarar att det Republikanska partiet ska splittras. Skulle Donald Trump fortsätta på den politiska arenan är risken för detta mycket stor. Fortfarande tror ju faktiskt ungefär var tredje amerikan att Donald Trump i själva verket vann en jordskredsseger i valet men att valfusk från Demokraterna bestal honom på segern. Upprepas en lögn tillräckligt många gånger så blir det som sagt till slut en sanning. Om Donald Trump fortsätter att hävda sin "jordskredsseger" så kommer det att bli svårt att ena det amerikanska folket och det Republikanska partiet. Vi får hoppas att han spärras in en tid bakom galler och sedan när han släpps ut i fortsättningen nöjer sig med att spela golf.

Om nu Donald Trumps vänner i USA överger honom på löpande band så kan vi notera att de svenska vännerna står fast. Det är allt ifrån den moderata tokhögern med Ivar Arpi och Hanif Bali till sverigedemokrater och den sverigedumokratiska svansen som fortsätter att försvara Donald Trump. Stormningen av Kongressbyggnaden utfördes till exempel inte alls av Donald Trumps högersupportrar utan det var i själva verket provokatörer från extremvänstern i Antifa och liknande. Det våld som förekom var inte alls så farligt, det var mycket värre när BLM (Black Life Matter) och andra demonstrerat. Bilderna från lögnmedia är manipulerade! Det är socialister och vänsterextremister som förföljer den stackars Donald Trump som ju i själva verket är den mest eminenta president som USA någonsin haft. När nu Twitter och Facebook sätter stopp för hans lögner på nätet och stänger av honom så är det ett grovt brott mot yttrandefriheten iscensatt av den judiska maktkonspirationen. Det är skrämmande kommentarer att läsa. Men man kan inte förvänta något annat från den moderata tokhögern och den sverigedumokratiska svansen. I Sverige är det dessa grupper som är det största hotet mot den svenska demokratin tillsammans med resten av extremhögern.

För övrigt ställer sig allt fler frågan hur det kunde vara möjligt för dessa extremister ur Donald Trumps trogna supporterskara att överhuvudtaget ta sig förbi avspärrningarna. Det var inte på långa vägar samma polismobilisering och hårdhänta behandling av demonstranter som gällt när BLM och andra demonstrerat i USA. Det finns till och med filmer som visar hur poliser medvetet släppt förbi demonstranter igenom staketen och hur andra poliser ställt upp på selfies med demonstranterna. Det tog lång tid innan Nationalgardet kallades in. Hur som helst blir det snart rättsliga efterföljder för en hel del från Trumps supportrar i Vit makt-rörelsen, den högerextrema QAnon-rörelsen osv som i många fall har identifierats.

Säg Nej till SD
Sedan finns det då dom som aningslöst ställer upp för Donald Trump. Dagen efter stormningen av Kapitolium ställer golfproffset Annika Sörenstam upp i Vita Huset och får medalj ur Donald Trumps hand. Han har förärat några golfspelare, Annika Sörenstam och två till, "Presidential Medal of Freedom", som är det finaste man kan få av en president i USA. - "Hon är en stolt amerikan och känner sig hedrad" kommenterar familjen det hela med. Kära Annika Sörenstam, slå du dina golfbollar ihop med Donald Trump och känn dig som en stolt amerikan. Det är upp till dig. Hade jag förutom att ha varit en skicklig golfspelare haft en tillstymmelse till moral så hade jag tackat Nej till spektaklet.

Läs:
Redneck-mupparnas uppvisning. - Michael Williams på Magasin Para§raf
Lögnerna som förgiftar demokratin försvinner inte med Donald Trump. - Olle Lönnaeus i Helsingborgs Dagblad (låst artikel)
Inbilla dig inte att svensk höger är bättre än Trump. - Andreas Gustafsson i Dagens ETC
Stormningen av Kapitolium visar vilka farliga krafter högernationalismen kan utlösa.- Olle Lönnaeus i Helsingborgs Dagblad (låst artikel)
Ett experiment i fascism pågår i realtid. - Jenny Nordberg i Svenska Dagbladet
Capitol riots: Black Americans decry police double standards. - BBC
Växande kritik mot amerikansk polis efter stormningen av Kapitolium. - Dagens Nyheter
Får medalj av Trump: ”En stolt amerikan”. - Expressen

Inga kommentarer: