tisdag 12 januari 2021

Donald är Trumpen

» Hoten mot demokratin.

Jag läser att Donald Trump har åkt till Alamo i Texas för att inspektera den mur som han låter bygga på gränsen mot Mexico. Det var ju en hel del bråk från början när Donald Trump hävdade att det skulle byggas en mur mot Mexico, och att han skulle få Mexico att betala för den.

Nu misslyckades han ju med detta från början. Mexico tyckte att om Donald Trump vill bygga en mur mellan USA och Mexico för att stoppa flyktingar så får han betala den själv. Och så är det uppenbarligen! Nu berättas det dock att efter Donald Trumps misslyckade kupp med stormningen av Kapitolium så har Mexico ändrat sig. Mexicos president Andrés Manuel López Obrador uppges ha kontaktat amerikanska myndigheter på direkten och erbjudit sig att betala muren och hjälpa till att bygga den så att den blir klar så fort som möjligt. Enligt samma källor ska Canadas premiärminister Justin Trudeau också ha kontaktat amerikanska myndigheter och erbjudit sig att finansiera bygget av en mur mellan USA och Canada bara den byggs så fort som möjligt.

Donald Trump halshugger den amerikanska demokratin
I samband med sitt besök i Texas uppges Donald Trump för första gången sedan han senast gjorde bort sig totalt ha talat med reportrar. Han ska då ha sagt att försöken att ställa honom inför riksrätt är "absolut löjligt" och att detta skapar "kolossal ilska". Bland hans beväpnade supportrar antar jag att han menar. Han vägrade tydligen att svara på frågan om ifall han tänker avgå, men hävdar att "jag vill inte ha våld". Det får väl tolkas som att han föredrar ickevåld bara han får behålla makten!

Men Donald Trumps vänner står honom bi. Det "svenska" golfproffset Annika Sörenstam, som redan under valrörelsen stödde Donald Trump, ställde upp för honom i en svår stund och tog emot sin "Presidentens frihetsmedalj" direkt ur Donald Trumps hand vid en tillställning dagen efter den misslyckade kuppen. Som gammal golfkompis ställde hon upp för Donald Trump.

Även i Sverige ställer Trump-svansen upp för Donald Trump. SD:s Jimmie Åkesson berättar i en intervju i SVT att han tycker det är synd att Donald Trump inte vann presidentvalet. Några invändningar mot Donald Trumps syn på demokrati och politik har han inte. Men å andra sidan är han ju av samma skrot och korn själv. Det är i varje fall positivt att Jimmie Åkesson tydligen i varje fall, av yttrandet att döma, erkänner att Donald Trump förlorade valet. Den åsikten verkar inte vara den som dominerar inom den sverigedumokratiska svansen. Läser man kommentarer och liknande från denna gruppen så har dom helt köpt Donald Trumps svamlande om jordskredsseger och valfusk. Jimmie Åkesson står fast vid SD:s nominering av Donald Trump till Nobels Fredspris. En nominering som man ju gjorde tillsammans med bland annat representanter för Kristdemokraterna och ett antal högerextrema partier runt om i Europa.

I USA fortsätter för övrigt den Trumpska supportersvansen att trakassera politiker som inte tycker som dom. Denna blandning av Vit Makt-grupper, Nazistinspirerade grupper, Konspirationsgrupper och allmänt sinnesförvirrade grupper beväpnade till tänderna är ett stort hot mot säkerheten i USA under den närmaste tiden.

Verkligheten är den att den amerikanska demokratin har gjort bort sig totalt för lång tid framöver. Jag förstår om Mexico och Canada vill bygga en mur mot USA...

Läs:
Trumps första ord efter stormningen av Kapitolium. - Expressen
Terrorexpert: ”Vissa var förberedda på att döda”. - Svenska Dagbladet
Trumps svenska lakejer. - Michael Pålsson på Magasin Para§raf
Kongressledamot attackerades på flygplats. - SVT
Annika Sörenstam kritiseras: ”Ryktet är nedsmutsat”. - SVT
Jimmie Åkesson om Donald Trump: ”Presidentvalet i USA är inte en popularitetstävling”. - SVT
Åkesson har dragits med i Trump-kulten. - Jonna Sima ledare i Aftonbladet
Ocasio-Cortez efter stormningen: ”Många var nära att bli dödade”. - Dagens ETC

Inga kommentarer: