onsdag 20 januari 2021

Entré Joe Biden

» Exit Donald Trump.

Om mindre än två timmar (när detta skrivs) ska USA få en ny president. Förloraren i presidentvalet, storlögnaren Donald Trump, ska ha lämnat Vita Huset och dragit sig tillbaka. I brott mot traditionen kommer Donald Trump inte själv att medverka vid överlämnandet. Donald Trump har fortfarande inte erkänt sig besegrad utan hävdar fortfarande att han vann valet men bestals på segern genom massivt valfusk.

För att förhindra ett upprepande av högerextremisternas attack mot Kapitolium den 6 januari är det en massiv uppladdning med Nationalgardet, poliser, militärer i Washington. Hetsade av Donald Trumps retorik gick tungt beväpnad högerextrem milis till attack den 6 januari för att förhindra att Joe Biden formellt skulle utses till president.

Donald Trump
Visa av misstagen den 6 januari har det gjorts en ordentlig bakgrundskontroll av alla poliser och militärer som deltar för att förhindra att den högerextrema milisen får hjälp från poliser osv. Precis som i flera andra länder har det visat sig att polis och militär varit infiltrerade av sympatisörer till dessa olika tungt beväpnad högerextrema terrorgrupper.

Den massiva uppladdningen för att bevara säkerheten gör att jag inte tror att det kommer att hända något som påminner om händelserna den 6 januari. De som eventuellt skulle vilja upprepa oroligheterna kommer att stoppas. Dels för att säkerhetspolisen nu har bättre koll på dessa grupper. Dels eftersom säkerhetsuppladdningen är massiv. Men också eftersom stora grupper av Donald Trumps supportrar börjar överge Donald Trump. Allt fler amerikaner börjar inse att Donald Trump inte är något annat än en bortskämd lögnare.

Även här i Sverige är stödet för Donald Trump rejält på nedgång. Det är väl bara Sverigedumokraterna med Jimmie Åkesson i spetsen som fortfarande hellre hade sett att Donald Trump fick fortsätta att vara president. Och så då förstås en del i den s.k. tokhögern i den moderata utmarken.

Det är dags att inse att hotet mot vår säkerhet, i Sverige, USA, Tyskland osv, kommer från högerextremismen. Bland grupper där hatet mot de som tycker annorlunda eller är annorlunda har blivit norm.

Läs:
Trump har blivit den galne, ensamme kungen. - Rakel Chukri i Helsingborgs Dagblad (låst artikel)
Terrorhot när Biden svär eden – men Trumpmobben får svårt att stoppa ceremonin. - Olle Lönnaeus i Helsingborgs Dagblad (låst artikel)
Donald Trumps sista ord som president: Ha ett bra liv – ses snart. - Aftonbladet

Inga kommentarer: