onsdag 27 januari 2021

Förintelsens minnesdag

» SD:s rötter finns kvar.

I dag den 27 januari är det Förintelsens minnesdag. Instiftad för att vi ska påminnas om hur grym och omänsklig mänskligheten kan vara. Det är viktigt att komma ihåg att Förintelsen under Naziåren i Tyskland inte specifikt handlade om att förinta judar. Det handlade om att metodiskt göra sig av med alla som ansågs mindre värda.

Judarna var den största gruppen. Och har därför blivit det som förknippats med Förintelsen. Men det handlade lika mycket om att förinta alla romer t.ex. Porajmos kallas nazisternas försök att utrota alla romer och sinti som levde i de ockuperade områdena. Kanske så många som 1,5 miljoner romer föll offer för massutrotningen. Ungefär 6 miljoner judar mördades systematiskt.

Men, det handlade inte bara om judar och romer. Det handlade om allt som utgjorde ett hot mot den rena vita ariska rasen. Homosexuella. Barn med funktionshinder togs från sina föräldrar och försvann. Politiska motståndare. Medlemmar av religiösa sekter.

Rötterna finns kvar
Och dessa är tankar som fortfarande frodas inom den sverigedumokratiska undervegetationen. I dagarna har skånska Örkelljunga sällat sig till de kommuner som förbjuder tiggeri. Trots att Europadomstolen precis förkunnat att det inte går att förbjuda tiggeri. Sverigedumokraterna motionerar om detta för att slippa se romer på gatan och moderaterna ställer upp på det. I Örkelljunga har alla andra partier, från Kristdemokraterna till Socialdemokraterna försökt stoppa motionen. Men SD + M har majoritet. Även om inte alla moderater ställde upp för SD den här gången. Rasismen frodas inom Sverigedumokraterna.

I kommun efter kommun motionerar Sverigedumokraterna om att förbjuda Pride-flaggan. Homofobin frodas inom Sverigedumokraterna. Men i kommun efter kommun ställer Moderaterna lydigt upp för homofobin.

I sverigedumokratisk media och på sociala medier har vi ett ständigt attackerande av muslimer. Muslimer ska inte få lov att bygga moskéer. Araber ska inte få språkundervisning på arabiska. Muslimer ska inte få gå klädda som dom vill. Än så länge har jag inte sett att SD vill stoppa synagogor. Eller stoppa hemspråksundervisning på jiddisch. Eller förbjudas att gå klädda i judisk kippa. Det är väl för magstarkt? Men, attackerna mot muslimer är lika rasistisk för det. Det ska påpekas att romani chib och jiddisch är tillsammans med bland annat samiska officiella minoritetsspråk i Sverige. Men SD:s Björn Söder hade ju funderingar på om samer var riktiga svenskar!

Det är helt enkelt uppenbart att Sverigedumokraterna är ett parti med starka rasistiska rötter. De nazistiska rötterna lever kvar. Man dömer människor efter deras ursprung! Detta parti är alltså nu Ulf Kristersson och Moderaterna samt Ebba Busch och Kristdemokraterna helt uppenbart villiga att göra sig beroende av för att få Makten. Och snart verkar Nyamko Sabuni och Liberalerna också vara på väg att acceptera detta.

Det finns anledning att påminna om detta på Förintelsens minnesdag!

Låt mig avsluta med Ulf Kristerssons löfte för bara drygt 3 år sedan:

- "Mina värderingar är inte SD:s. Jag kommer inte samarbeta, samtala, samverka, samregera med SD."

Men det var då det!

Läs lite mer:
Antisemitisk attack mot flera medier. - Dagens Nyheter
Förintelsens minnesdag: ”Det viktigaste är att fortsätta ställa frågor”. - Dagens Nyheter
Massiv kritik mot Ulf Kristerssons inlägg om Förintelsen. - Aftonbladet
523 exempel på att Kristersson har fel. - Magasin Para§raf
Beslut i kommunfullmäktige: Tiggeriförbud ska införas i Örkelljunga. - Helsingborgs Dagblad

Inga kommentarer: