söndag 1 november 2020

Förhastade slutsatser

» Ett besök hos tokstollar

Man ska inte dra förhastade slutsatser. Men det är lätt att göra detta. Även jag gör det regelbundet, hur otroligt det än kan låta. Det jag tänker på är det ämne jag var inne på även i går. Det vill säga att Frankrike på kort tid drabbats av flera islamistiska terrordåd. När vi därför i går nåddes av uppgifter om att en präst vid en grekisk-ortodox kyrka i Lyon hade skjutits ner i kyrkan var naturligtvis den första tanken att det var ännu ett islamistiskt terrordåd. Och inte blev det mindre "självklart" att det var så när det uppgavs att skytten skrikit "Allahu akbar" i samband med dådet. Terrordåd nummer tre på några dagar var ett faktum - tog vi för självklart.

Men nu verkar det handla om just det. Förhastade slutsatser. I Frankrike har man inte kopplat in terrorpolisen. Utan man tror istället att motivet till mordförsöket är en intern konflikt inom den kyrkliga församlingen. Det har tydligen pågått en konflikt under en tid inom församlingen. Om förövaren verkligen skrek "Allahu akbar" i samband med dådet, kanske för att vilseleda polisen, eller om det också handlar om förhastade slutsatser får vi väl veta så småningom.

Innan jag hade bestämt mig för det här temat för dagens tyckeri så städade jag lite i min inkorg i epostprogrammet. Och slogs då av att det var ganska länge sedan jag fick ett nyhetsbrev från en av dessa extrema högergrupper som totalt virrat bort sig i konspirationsteorierna. Det här är töntar som står långt till höger om Sverigedumokraterna och som man inte vet om man ska skratta eller gråta ät när man läser tokigheterna. Jag vet faktiskt inte hur jag hamnat i adressregistret. Någon som vill jäklas med mig eller något annat - jag vet inte? Hur som helst så har jag inte fått något på länge så jag fick för mig att göra en kontroll ifall dom fortfarande fanns kvar på sin hemsida. Det gjorde dom! De tre senast inlagda länkarna dom hade handlade om just "terrordådet" i Lyon. Men i övrigt var det mest konspirationsteorier som går ut på att Covid-19 är en enda stor bluff från Bill Gates och liknande elaka figurer i syfte att få tvångsvaccinera hela världens befolkning. Och liknande tokigheter.....

Jag brukar, när jag ska beskriva dom här tokstollarna, berätta om artikeln jag läste för en tid sedan där man kommit fram till att Pippi Långstrump egentligen var judinna (hemska tanke...). Bevisen var bland annat det faktum att pappa hette Efraim (ett typiskt judiskt namn ju - hemska tanke...) och Pippis flätor (typiska judiska attribut - hemska tanke...). Det fanns ytterligare ett antal "bevis" för denna hemskhet att Pippi var judinna. Och detta var naturligtvis en stor skandal.

Jag fick därför en tanke att kontrollera med Sverigedumokraternas ledande pestspridare Samhällsnytt. Jag brukar säga att om man läser om något brott i Sverige och seriös media inte berättar eller antyder vilken ursprung brottslingen har och man är nyfiken på detta. Då ska man gå till Samhällsnytt! Skriver dom om händelsen så är det en invandrare eller utlänning som begått brottet. Står det inget om det så är det en rasren arier som begått brottet. Den som har Samhällsnytt som en ledande nyhetskälla tror därför att det inte finns något annat i Sverige än utlänningar som begår brott och hemskheter. Vilket ju förklarar varför Sverigedumokrater tror som dom gör och reagerar som dom gör. Samhällsnytt skrev inte så jättemycket om händelsen i Lyon men poängterar naturligtvis att skytten skrek "Allahu akbar". Men man har inte hunnit få med något om den senaste händelseutvecklingen. Vi får se var man hamnar till slut? Jag ska hålla koll!

Till slut vill jag förbättra sinnesstämningen lite genom att förmedla en god nyhet. Som delvis i varje fall har viss beröring med Sverigedumokraterna. Jag läser nämligen om en Sifo-undersökning i Göteborgs-Posten. Dom har frågat svenskar om inställningen till sexköp och fördelat detta för de politiska partierna. Det visar sig då att en mycket stor majoritet av svenskarna ha en negativ syn på sexköp. Bland kvinnor är det bara 1,4% av svenskorna som har en positiv syn på sexköp. Bland männen är det fler, men det är trots allt bara 14,4% av männen som har en positiv syn på sexköp. I de flesta partier har mer än 90% av sympatisörerna en negativ syn på sexköp. Bland Centerpartiet och Miljöpartiet till och med över 95%. Det är bara för tre partier som siffran ligger under 90%. För Moderaterna och Kristdemokraterna trots allt inte långt under. Det parti som utmärker sig är Sverigedemokraterna. Bland SD:s sympatisörer är det "bara" drygt 70% som är negativa.

När det är vilka som är positiva är det främst Sverigedemokraterna som utmärker sig med att över 20% är positiva till sexköp. Även Kristdemokraterna ligger förhållandevis högt med nästan 10%. Bland övriga partier är det i stort sett inom felmarginalen.

Det känns skönt att stödet för den svenska synen på sexköp har ett stort stöd bland svenska folket. Till och med bland Sverigedumokraterna alltså. Även om partiet (i sedvanlig ordning) utmärker sig.

Läs:
Sifo: Var femte SD-anhängare positiv till sexköp. - Göteborgs-Posten

Inga kommentarer: