lördag 7 november 2020

Råttorna lämnar skeppet

» Denna Donald Trump

Det står allt mer klart att presidentvalet i USA trots allt har slutat med att Joe Biden vunnit och att president Donald Trump misslyckats med att bli omvald och kommer att tvingas kasta in handduken. Även om det kommer att dröja ett tag till innan alla röster är räknade så står det allt mer klart att Joe Biden i princip har säkrat en majoritet av elektorsrösterna. Det står helt klart att Joe Biden vunnit en majoritet av rösterna. Men det hjälpte inte Hillary Clinton som fick klart fler röster än Donald Trump, men trots det var det alltså Donald Trump som blev president.

Den oövervinnerliga Trumpen
Den intressanta frågan är väl i dag snarast hur lång tid det kommer att ta innan Donald Trump till slut inser att slaget är förlorat och han tvingas erkänna att han förlorat. Om han nu kommer att erkänna detta någon gång? Riskerna är stora för att vi har framför oss en lång period med omräkningar, beskyllningar om fusk, domstolsprövningar och allt ackompanjerat av det ena desperata utspelet efter det andra från Donald Trumps sida.

Uppenbart är dock att allt fler av Donald Trumps allierade och supportrar börjar överge det sjunkande skeppet. Allt fler från det gamla Team Trump tar avstånd från hans allt mer desperata beskyllningar och utspel. Det berättas om hur han ringt upp Fox TV och skällt ut dom, hur han skriker och domderar i Vita Huset och smäller med dörrar i en allt mer desperat ton.

Allt fler funderar över om han kommer att lämna Vita Huset frivilligt. Bara tanken att den förlorande presidenten inte skulle lämna Vita Huset frivilligt är ju faktiskt skrämmande. Bara att farhågorna framförs ger mig ytterligare tvivel om hur den amerikanska demokratin egentligen fungerar. Det är denna man som sitter vid sitt skrivbord med den största knappen av alla (dvs koderna till de amerikanska kärnvapnen). DET skrämmer mig verkligen.

Låt oss hoppas att alla dessa domedagsprofetior inte går i uppfyllelse. När det officiella valresultatet offentliggörs erkänner sig Donald Trump besegrad och gratulerar sin motståndare Joe Biden till segern.

F-n tro't!

Inga kommentarer: