tisdag 10 november 2020

Nästa sverigedumokrat!

» Terrorbrott i Tierp?

Nästa sverigedumokrat som hamnat i klammeri med rättvisan är en viss Daniel Hedberg som är kommunfullmäktigeledamot för Sverigedemokraterna i Tierps kommun. Det började tydligen med att polisen hittade ett misstänkt föremål i närheten av kyrkan i Björklinge för några dagar sedan. Nu sitter Daniel häktad misstänkt för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Man hittade tydligen bland annat en rörbomb vid husrannsakan hos honom. "Allmänfarlig ödeläggelse" är väl det namn man använder när högerextremister gör något, som kallas för "terrorism" när det är islamister som ligger bakom.

xxxxx
Vad Daniel Hedberg och hans vänner planerat kan vi bara spekulera i. Han är inte "dömd för allvarlig brottslighet tidigare", vad det nu innebär? Bara fortkörning eller? Hur som helst avvaktar tydligen Sverigedumokraterna en eventuellt fällande dom innan man vidtar någon form av reaktion på händelsen.

Utan att dra några andra slutsatser så aktualiserar detta det faktum att andelen brottslingar bland SD-politiker är större än den är bland invandrare.

Jag såg någonstans att man spekulerade i om det är så att grabbarna planerat ett sprängdåd som sedan skulle skyllas på invandrare. Men så vidriga kan väl inte ens den Sverigedumokratiska svansen vara?

Läs:
Farligt föremål hittades i Björklinge – fyra personer anhållna. - SVT
Två män häktade för ”farligt föremål” i Björklinge. - SVT
SD-politiker häktad – misstänks för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. - SVT
SD-politiker i Tierp häktad – misstänkt för grovt brott: “Jag är alldeles paff”. - Nyheteromodag.com
SD-politiker i Tierp häktad – misstänkt för grovt brott: "Jag är alldeles paff". - Arbetarbladet (låst artikel)

Inga kommentarer: