tisdag 3 november 2020

Dessa sverigedumokrater

» Bra med klarspråk

Det händer att man får sig ett gott skratt. Ett sådant tillfälle inträffade när jag läste ett debattinlägg hos Dagens Nyheter. Det är Sverigedumokraternas chefsideolog och internationella sekreterare Mattias Karlsson som i en lång text argumenterar för varför han hoppas att Donald Trump ska vinna presidentvalet i USA.

Argumentationen går naturligtvis främst ut på att Donald Trump är stockkonservativ precis som Mattias Karlsson och hela Sverigedumokraterna. Donald Trumps uppförande, lögner och oberäknelighet är inga argument mot honom. Läs t.ex. det här citatet:

- "Den personliga karaktären hos USA:s näste president är inte betydelselös. Hade valet handlat om vilken av kandidaterna som har charmigast personlighet hade jag nog valt att inte ta ställning alls, eftersom bägge kandidaterna har uppenbara om än delvis olika karaktärsbrister."

Karaktärsbrister? Hahahaha!

Nu lever vi i en demokrati och vem som helst får ha sin egen åsikt. I varje fall än så länge eftersom Sverigedumokraterna inte släppts fram till maktens grytor på andra områden än på en del kommunala områden. Och det är ett bra klargörande att SD står på Donald Trumps sida. Det är skönt att veta inför framtiden var vi har SD.

För övrigt läser jag om den fortsatta uteslutningskarusellen inom SD. I Norrköping har nu fyra SD:are uteslutits ur partiet. Av landets alla uteslutningar och politiska avhopp så står Sverigedumokraterna för mer än hälften helt ensamma. SD är ett pajasparti!

Läs:
Därför hoppas jag på seger för Donald Trump. - SD på DN Debatt
Fyra SD-politiker i Norrköping utesluts efter utredning. - SR Norrköping

Inga kommentarer: