onsdag 4 november 2020

Med SD på barrikaderna!

» SD i kamp för homosexuellas rättigheter?

Blir ni lite fundersamma över mitt rubriksättande? När Sverigedumokraterna är inblandade är det inte alltid så lätt. Så jag förstår om ni blir fundersamma när jag skriver om SD och kamp för homosexuellas rättigheter i samma rubrik.

Prideflagga
I landets kommuner för Sverigedemokraterna en Don Quijote-kamp mot att kommunerna ska flagga med Pride-flaggan. Det finns väl snart inte en enda kommun i landet där SD inte antingen har motionerat om att kommunen ska sluta flagga med Pride-flaggan eller där man röstat emot en flaggpolicy som innebär att det kan flaggas med Prideflaggan. Under hela partiets existens har ett av partiets huvudtema varit just motstånd mot hbtq-rättigheter.

Men, det finns en grupp som Sverigedumokraterna hatar mer än homosexuella. Det är muslimer!

Alltså har Sverigedumokraterna i dagarna röstat emot att Helsingborgs stad ska överlåta mark till en muslimsk församling så att dom kan bygga en större moské. Alla andra partier i Helsingborg röstade för ett överlåtelseavtal med Helsingborgs Moské Ahelalsunnah, men SD har alltså blåst till strid.

Huvudargumentet är att den muslimska församlingen inte viger samkönade brudpar! - "Samkönade kan inte vigas i en moské så det är tydligt att man inte ställer upp på det sekulariserade samhälle som Sverige är" skriver man i ett officiellt uttalande.

- "Varje vigselförrättare ska också ha rättighet att avgöra om den vill utföra vigseln, utifrån om vigseln står i överensstämmelse med de egna övertygelserna." Så skriver Sverigedemokraterna i frågan om samkönade äktenskap på sin egen officiella hemsida. Det är också så det står i svensk lag. Samfunden får helt enkelt själva bestämma om man vill viga samkönade par eller inte.

Det är i stort sett bara Svenska Kyrkan som är positiva till att viga samkönade par. Enligt en rundringning som SVT gjorde för ett år sedan till 34 olika kyrkliga samfund så var det bara 5 av dessa (bland annat då Svenska Kyrkan) som accepterade samkönade äktenskap. Alla de andra sade Nej. Kanske ska vi påpeka att SD:s kyrkopolitiker inom Svenska Kyrkan är motståndare till att kyrkan viger samkönade par.

Sverigedemokraternas motstånd mot ett moskébygge i Helsingborg har inte ett dugg med att ställa upp för homosexuella eller jämställdhet. Det handlar helt enkelt om ett hat mot alla muslimer. Sverigedumokrater kan helt enkelt inte skilja på muslimer i allmänhet och extrema islamister.

Sverigedumokrater
Men å andra sidan kan man inte heller skilja på kristna i allmänhet och extrema kristna sekter. Det är helt enkelt så att i den sverigedumokratiska sinnevärlden så är alla kristna goda medan alla muslimer är onda. Det är inte så länge sedan som SD i Helsingborg inte hade några invändningar mot att låta den kristna sekten Plymouthbröderna köpa mark för en ny kyrka i kommunen.

Ni snackar helt enkelt i nattmössan kära sverigedumokrater. Ni hatar homosexuella och ni hatar muslimer. Men ni hatar alltså muslimer mer än homosexuella.

På tal om den sverigedumokratiska cirkusen i landet så har ni väl inte missat att ett av SD:s skyltfönster i landet har gått i kras. En av de kommuner där SD kom till makten (med stöd av M och resten av den brunblå sörjan) var i Bromölla här nere i Skåne. Det slutade i fiasko! Samarbetet fungerade inte, SD:s politiker hoppade av och SD-styret förlorade till slut de flesta omröstningarna i kommunfullmäktige. Till slut tvingades SD kasta in handduken och avgå och överlämna makten till några andra. Nu har till slut Socialdemokraterna gjort gemensam sak med Vänsterpartiet, Liberalerna, Centerpartiet och Kristdemokraterna för att få ihop ett styre i Bromölla som stått utan sådant en tid. SD har fått slinka undan med svansen mellan benen.

Läs:
SD vill stoppa moské: Medger inte samkönade vigslar. - Helsingborgs Dagblad
Här kan Helsingborg få ny moské. - Helsingborgs Dagblad
SD avskyr prideflaggor – men de avskyr muslimer ännu mer. - Petter Larsson i HD (låst artikel)
Nej till moské i Helsingborg! - SD Helsingborg
Plymouthbröderna bygger ny kyrka utanför Helsingborg. - Helsingborgs Dagblad
Efter SD-avhoppet – S tar täten i nytt styre. - Helsingborgs Dagblad
Efter SD-avhoppet – S tar täten i nytt styre. - Dagens Nyheter

Inga kommentarer: