måndag 23 november 2020

Sveriges ledande töntar - SD

» Sverigedumokraterna

Finns det någon form av konsekvens inom Sverigedumokraterna? Det här är ju ett politiskt parti befolkat av kompletta dårar. Det är förunderligt att man kan ta detta parti på allvar.

Runt om i landet motionerar sverigedumokrater om att förbjuda muslimsk schal på huvudet t.ex. i skolan. Runt om i landet har det krävts totalförbud mot burka och liknande på offentlig plats. Det handlar naturligtvis om att allt som har med islam att göra är av ondo och ska bekämpas. När det gäller förbud mot schal i skolan använder man religionsfriheten som argument. Dvs att man inte ska utsättas för religiös påverkan i skolan. I de flesta fall handlar förbudet dock inte om kristna kors om halsen, torshammare om halsen, judisk kippa osv eller andra former av religiösa uttryck.

SD:s Björn Söder funderar
I själva verket använder man som argument hur korkat det är att av religiösa skäl dölja håret osv. Personligen har jag hela tiden argumenterat för att samhället ska inte lägga sig i hur vi klär oss. Det är lika fel om samhället förbjuder något (som en schal, burka osv) som om samhället kräver detta (som i många muslimska länder). Samhället SKA INTE lägga sig i hur vi klär oss.

Om vi väljer att dölja mer eller mindre av kroppen än vad vår kultur just nu anser vara norm är inget som samhället ska lägga sig i. Det finns många som klär sig på ett fruktansvärt vis. Jag tycker att burka är ett extremt korkat klädesplagg (om man inte är biodlare...). Men vad jag tycker är något annat än vad jag anser ska vara förbjudet. En schal om håret kan vara både snyggt och praktiskt. Det motståndet kan jag inte alls begripa. Vi har många klädesplagg i vår kultur som är ytterst korkade. Stilettklackar är både fult och skadligt. Slips är korkat och löjligt (för att inte tala om fluga...). Vem är det som har lyckats övertala en stor del av svenskarna att springa omkring i färdigtrasiga jeans. Att betala extra för att byxorna är trasiga? Tala om korkad klädsel!

Låt människor klä sig som dom vill. Vi kan tycka att det är korkat och fult, men den åsikten behåller vi för oss själva. Det finns säkert många som tycker att många av mina kepsar är fula, just nu ligger det lite drygt 25 olika modeller på hatthyllan som jag varierar mellan beroende på väderlek och tycke och smak. Närmare tiotalet olika hattar ligger på den övre hatthyllan...

Nooshi Dadgostar
Var och en klär sig som den vill, det ska inte samhället lägga sig i! Punkt!

Att jag tar upp ämnet i dag beror på att jag läser att Sverigedumokraternas talman i Riksdagen, Björn Söder, haft synpunkter på att nya Vänsterpartiledaren Nooshi Dadgostar hade haft för kort kjol på sig under riksdagsdebatten. Han tog upp frågan med övriga gruppledare inom Riksdagen. Samtidigt som man alltså från SD tycker att man döljer för mycket när man har en schal på huvudet så har man alltså synpunkter på att man döljer för lite om man har en för kort kjol på sig. Tala om att vara korkad!

Jag kan hålla med om att det finns en gräns för hur mycket det är lämpligt att blotta sig. Att som f.d. moderata Finansministern Anders Borg med lite för mycket innanför västen i samband med ett party plocka fram snoppen i syfte att jämföra storleken på bananerna är att gå för långt. Jag tror också att om en kvinnlig riksdagsledamot valde att ställa sig i talarstolen med bar överkropp så är det att gå för långt. Men, det är vår kultur. Hur mycket man visar och när man gör det är olika i olika kulturer och i olika tidsåldrar. Det finns inget som är rätt eller fel.

Vi kan komma ihåg upprördheten när kjolarna kröp upp ovanför knäna. När kvinnor visade sig slänga BH:n i klädinsamlingen. Men det ska gå långt innan samhället lägger sig i. Att plocka fram snoppen för att visa upp den på bussen är att gå för långt.

Men snälla Björn Söder, längden på kjolen för en riksdagsledamot? Har du inget viktigare att syssla med? Du är en sann företrädare för sveriges samlade töntar och idioter - Sverigedumokraterna! Det är dock inte första gången SD:s Björn Söder trampar i klaveret.

Läs:
Dadgostar: Björn Söder gjorde en stor fråga av min kjol. - Aftonbladet
Dadgostar: Björn Söder sa att jag hade ”för kort kjol”. - Expressen

Inga kommentarer: