lördag 1 augusti 2020

Hattens dag

» Goda nyheter

Jag gick under eftermiddagen förbi ett Moderat-HQ i en skånsk kommun. I skyltfönstret såg jag en affisch som gjorde mig glad. Den hade texten, med reservation för att jag minns lite fel:

Säg Nej till högerextremismen
- "Inga terrorister på våra gator"!

Det känns så tryggt att veta att Moderaterna nu på fullt allvar tar avstånd från högerextremismen, nynazismen, rasismen och Vit makt rörelsen. För det är ju inom de här grupperna vi hittar de flesta som begår terrorbrott i vår del av världen. Det är inom dessa grupper vi hittar de flesta terroristerna i Sverige. Vi har upplevt attacker mot moskéer, synagogor, flyktingförläggningar, skolor och så vidare. På senare tid ofta inspirerade av det värsta terrorbrottet i Norden i modern tid, alltså Anders Behring Breivik som för drygt 9 år sedan i ett terrordåd mördade totalt 77 helt oskyldiga medmänniskor i Norge i ett högerextremistiskt terrordåd.

Jag känner mig glad åt att Moderaterna nu på allvar tar avstånd från högerextremismen. Jag utgår ifrån att detta också innebär slutet på den Brunblå sörja som har varit på väg att skapas genom ett allt intensivare samarbete mellan Sverigedumokraterna, Moderaterna och Kristdemokraterna.

Inga kommentarer: