fredag 14 augusti 2020

Skatteskratt

» Ett gott skratt förlänger livet

Vad får mig till att sätta en sådan rubrik? Faktum är att det är inslag i den politiska debatten som får mig till att skratta. Inte den debatt som förs av politiker i den politiska debatten utan istället inslag från lobbygrupperna. Dvs grupper som får betalt av olika intressegrupper för att bedriva propaganda för ett visst parti eller grupp av partier.

Skattebetalarnas Föreing
Ett exempel på detta är lobbygruppen Skattebetalarna eller som dom tidigare främst kallades sig, Skattebetalarnas Förening. Det här är Näringslivets högers kanske främsta propagandainstitut för att få väljare att rösta på Moderaterna. Jag tycker ni ska läsa Andreas Gustafssons rader om Skattebetalarna i Dagens ETC.

- "Skattebetalarna är Sveriges just nu roligaste cirkusgrupp".

Skatteegoism
Läs och fundera! Kommer ni ihåg Erik Bengtzboe? Det är den moderata riksdagsledamoten som kom på ett smart sätt att utöka den redan väl tilltagna ersättningen för riksdagsarbetet. Genom att skriva sig hos sin mamma i Nyköping. Detta samtidigt som fru och barn hade ett fast boende i Stockholm. Men hade han varit skriven hos frun och barnen så hade han ju inte fått extra pengar (närmare bestämt 158.000 kronor) så han trixade lite med sin folkbokföring. Nu tyckte tydligen Moderaterna när det avslöjades att det var lite väl pinsamt så Erik Bengtzboe fick lämna Riksdagen. Men han fick snabbt nytt jobb så han kunde fortsätta arbeta för Moderaterna. Han blev chefsekonom hos Skattebetalarna!

Och där passar han väl bra. Han är ju bra på att hitta kryphål och kunna trixa. Så då kan han ju hjälpa Skattebetalarnas Förening med att hitta felaktigt utnyttjande av våra skattepengar. Och i ett debattinlägg i Dagens Industri pekar han på ett sådant exempel. Så här skriver han nämligen i sitt debattinlägg:

- "Se upp för kommunstöd".

Jo, det är statliga bidrag till kommunerna som är farligt! Håll med om att det är komiskt. Om ni inte redan har läst Andreas Gustafssons rader i Dagens ETC så vill jag än en gång uppmana er att göra detta.

Fast egentligen är det inte alls roligt. Det är tragiskt!

Läs:
Se upp för kommunstöd. - Erik Bengtzboe, Skattebetalarna i DI
Skattebetalarna är Sveriges just nu roligaste cirkusgrupp. - Andreas Gustafsson i Dagens ETC

Inga kommentarer: