måndag 24 augusti 2020

Fyra månader till Julafton

» Många pengar öppnar dörrar

Först tänkte jag fortsätta på den inslagna vägen och avslöja Sverigedumokraterna. En av de cirkulärmotioner som SD lämnar in i alla kommuner är den som vill förbjuda anställning i kommunen av personer som inte vill hälsa genom att ta i hand. Men nu i dagens Coronatider när vi alla uppmanas att inte ta i hand så är ju en sådan motion inte rätt tajmad. I Göteborg har SD:s Jörgen Fogelklou lämnat in en sådan motion. Jörgen Fogelklou insåg att försöka försvara motionen kändes ganska dödfött så han begärde att den skulle bordläggas till en lämpligare tidpunkt. En annan av SD:s cirkulärmotioner handlar om förbud mot ansiktstäckande klädsel. Jag kan se framför mig att vi kommer att se fler SD-motioner som SD inte vill debattera.

Men jag har bestämt mig för att inte ägna så mycket utrymme åt Sverigedumokraterna i dag. Det vore ju att sparka på någon som redan ligger...

Istället tänkte jag ägna huvudutrymmet åt giriga medlemsländer i EU som för att tjäna slantar säljer ut EU:s säkerhet. Den här gången tänkte jag ta upp oskicket med att sälja pass till personer runt om i världen som är villiga att betala stora summor för ett pass utan att egentligen ha något med landet att göra.

Cypernpussel
Har du t.ex. omkring 20 miljoner kronor över så kan du köpa ett cypriotiskt pass utan att ens så mycket som att ha besökt Cypern. Med ett cypriotiskt pass kan du sedan resa fritt inom EU. Vilka är det då som utnyttjar den här möjligheten? Jo naturligtvis människor med rymligt samvete! Under perioden 2017-2019 har Cypern sålt dryga 2.500 s.k. "Gyllene pass" till diverse skrupelfria individer. En stor grupp är ryska affärsmän som vill kunna resa fritt inom EU. Och det kan dom inte med sitt ryska pass. Alltså lägger man motsvarande 20 miljoner på att köpa sig ett cypriotiskt pass.

Naturligtvis handlar det till stor del om svarta pengar som EU-medlemmen Cypern med glädje tar emot medan man bakom ryggen korsar fingrarna och tittar åt ett annat håll. Andra EU-länder som använder sig av den här metoden för att dryga ut statskassan är Malta och Bulgarien. Länder som också gärna tittar åt andra hållet när diverse affärsmän placerar sina pengar på konton i landet för att slippa betala skatt för dom i sitt hemland.

En annan som fått fri tillgång till att resa fritt inom EU genom att köpa sig ett cypriotiskt pass är en medlem av bin Ladens familj.

Det är en skandal att EU låter medlemsländer uppföra sig som skurkar. Att man låter medlemsstater stoppa demokratiska principer i en byrålåda. Att EU tillåter den här typen av korruption bland sina medlemsstater. Man skulle mycket väl kunna säga att EU är en korrupt skurkstat. En organisation som EU är inte mycket bättre än sina sämsta medlemmar. Som Cypern, Malta, Ungern, Polen osv. Det är dags för uppstädning om det ska finnas något rykte att försvara!

Läs:
SD:s krav på handhälsning får vänta – till efter pandemin. - Göteborgs-Posten
Cypern sålde ”gyllene pass” till bin Laden-släkting. - Dagens Industri
Ministern om Cypernpassen: Luktar korruption. - Aftonbladet
Ministern om Cypernpassen: Luktar korruption. - Svenska Dagbladet
Stor läcka avslöjar nya detaljer om Cyperns "gyllene pass". - Sveriges Radio
Ryska pengar svärtar Cypern. - Dagens Industri

Inga kommentarer: