tisdag 4 augusti 2020

Skatter

» Vi är alla lika, avsnitt 24

Jag såg en liten notis om att medan det kommersiella flyget runt om i världen har sjunkit som en sten i Coronans spår så har den lilla elitens privatflygande inte märkt av någon förändring. Den där lilla procenten av Makthavare (ekonomiska, politiska eller bara vanliga kungliga) har fortsatt sitt resande som om inget har hänt. Dom har inte drabbats av inställda flyg eller stängda flygplatser. Dom har ju sitt eget flygplan. Men reserestriktionerna? Gäller dom inte alla, eller det finns undantag som man kan köpa sig till med tillräckligt många dollarnollor på kortet?

Många slantar
Har man några miljoner över som man inte kan hitta någon vettig användning för så erbjuder Virgin Galactis så småningom en liten rymdresa för de som redan upplevt allt annat. Eller i varje fall tycker att det kan vara värt dryga 2 miljoner kronor att kunna skryta sedan med att man gjort resan. Utvecklingen av farkosten har pågått i många år. Cirka 600 har redan bokat en resa, utan att veta när den blir av. Det är många som skulle kunna betala lite mer skatter!

På tal om skatter så har tydligen Liberalernas ekonomiskpolitiske talesperson Mats Persson gått ut med ett krav på att sänka skatterna med 30 miljarder. Man har dock inte än så länge specificerat vilka skatter som ska sänkas och inte heller hur det ska betalas. Så där har jag några förslag. Vi kan börja med att avskaffa straffbeskattningen av personer som fötts med olika funktionshinder, som råkat ut för arbetsolyckor, blivit skjutna, drabbats av kronisk Corona eller vilken anledning som nu kan finnas till att man inte kan jobba. Det är väl en bra användning av sänkta skatter? Sedan återstår ju hur vi ska betala skattesänkningarna. Mitt förslag är att minska anslagen till generalerna att leka med!

Läs:
Lyxig rymdsemester allt närmare. - Aftonbladet
L vill sänka skatten med 30 miljarder. - Aftonbladet

Inga kommentarer: