torsdag 13 augusti 2020

Krim

» Vem begår brotten?

För en grupp svenskar, främst inom den Sverigedumokratiska svansen, är det mycket viktigt vem som begår ett brott. Dvs att veta etniciteten på brottslingen. I den här gruppen går man i tron att i stort sett all brottslighet utförs av "icke-svenskar". Innan invandringen ökade fanns det tydligen ingen kriminalitet i Sverige? Varje ny "utlänning" som begår ett brott är för denna rasistiska svans ännu ett bevis för att kriminaliteten kom till Sverige med "massinvandringen".

Vill du veta etniciteten på en misstänkt (eller dömd) brottsling så ska du söka upp någon av den Sverigedumokratiska svansens olika medieorgan. Skriver sajten / tidningen om brottet så är det en "icke-svensk" som begått brottet. Skriver dom INTE om brottet så är det en "äkta svensk" som begått brottet. Detta innebär att den som regelbundet läser dessa rasistiska sajter lätt tror att nästan alla brott begås av "icke-svenskar".

Brandbil
Jag bestämde mig för att testa den här teorin. Lund och dess omgivning har ju under en tid drabbats av flera anlagda bränder. På flera SD-anknytna sajter och bland kommentarer från personer i den Sverigedumokratiska svansen har man naturligtvis varit övertygade om att det är invandrarungdomar som ligger bakom de anlagda bränderna. Efter den senaste branden i Alnarp anhölls en 27-åring i Lund misstänkt för att ha anlagt branden. Jag loggade in på flera SD-sajter för att se om dom skrev om det. Det visade sig att det gjorde dom inte. Alltså kan vi gissa att den misstänkta pyromanen är "helsvensk". Hade han varit "icke-svensk" hade man garanterat berättat om detta. Tydligen har han varit misstänkt för pyromandåd tidigare. Han häktades redan 2011 för flera anlagda bränder i Lomma. Bränderna upphörde, men man tvingades släppa honom i brist på bevis.

Om han är skyldig har jag inte den blekaste aning om. Det är det polisens sak att utreda och en domstols uppgift att döma. Det ska inte vi andra göra. Varken om han är "svensk" eller "icke-svensk". Det är domstolens uppgift att bedöma hans skuld och vilken påföljd han eventuellt ska få. Det ska inte allmänheten eller politiker lägga sig i!

En som inte förstått att det är domstolar som dömer, och inte politiker, är KD-ledaren Ebba Busch som kritiserat den påföljd som domstolen dömt ut i ett uppmärksammat fall. Jag trodde faktiskt att Ebba Busch var så väl informerad och intelligent att hon visste att i Sverige står domstolarna fria från politikerna. Politiker FÅR inte lägga sig i rättstillämpningen. Politiker ska stifta lagar, men sedan är det domstolen som dömer efter dessa lagar. Jag tycker att Ebba Busch har trampat rejält i klaveret i det här fallet. Fast det är vi ju vana vid!

Läs:
Anhållen för branden var misstänkt tidigare. - Kvällsposten
Busch om domen mot Lilla hjärtats mamma: Straffet är för lågt. - Dagens Nyheter

Inga kommentarer: