onsdag 26 augusti 2020

Om politiska val som görs

» Sara!

En svensk politiker som lätt ger upphov till ett uppgivet skratt är Kristdemokraternas Sara Skyttedal. En kristdemokrat ute på partiets högerflygel. Något som säger en hel del i dagens redan högervridna KD. För några år sedan tyckte hon jag var ett "dumpucko". Ja, inte jag speciellt (mig bryr hon sig nog inte ett skit om), men vi som av miljöskäl bojkottar flyget var dumpuckon. Så här skrev hon:

- "Jag tänker så här - flyg mer! Det finns så många dumpuckon som bojkottar flyget att förutsättningarna för bolagen att investera i ny grön teknik försämras. Jag flyger därför några extra gånger. Det är min klimatkompensation."

Ett citat som väl säger det mesta om hennes verklighetsförankring. Det var också Sara Skyttedal som kallade Annie Lööf för "Quisling" i samband med Januariöverenskommelsen. För de som inte är kunniga i den norska historien så var Vidkun Quisling den norrman som förrådde Norge till Tyskland och skapade en tyskvänlig marionettregering i Norge under den tyska ockupationen. Så "Quisling" är en beteckning på landsförrädare. Vilket alltså Annie Lööf uppenbarligen var enligt Sara Skyttedal när hon valde att samarbeta med Socialdemokraterna istället för att som Kristdemokraterna satsa på ett samarbete med ett rasistiskt parti med nazistiska rötter - Sverigedemokraterna.

Sara Skyttedal skjuter skarpt
Bilden föreställer alltså Sara på besök i Israel, skjutande från höften.

Att jag tar upp den goda Sara här beror på att hon hamnat i en debatt med Centerpartiets Fredrik Federley på Aftonbladets debattsida. Det har handlat om att Sara Skyttedal tycker att Centerpartiet och Liberalerna hycklar när man inte vill samarbeta med Sverigedumokraterna i Sverige men mycket väl kan samtala med SD och deras kollegor i Europaparlamentet.

Fredrik Federley har svarat och försökt förklara för Sara Skyttedal att Centern varken i Sveriges Riksdag eller i Europaparlamentet för några förhandlingar med Sverigedemokraterna. Däremot pratar man med representanter för alla partier i utskott osv, både i Bryssel och i Stockholm. Samtidigt framför han kritik mot att Sara Skyttedal hjälpt till att välja en representant för det ungerska högerpopulistiska partiet Fidesz till att bli vice ordförande i Europaparlamentet. Nämnt som exempel.

I dagens Aftonbladet återkommer Sara Skyttedal med en slutreplik. Den har fått rubriken: - "Ska C och L fortsätta vara stödhjul åt socialdemokratin?"

Jag för min del har en fråga till Sara Skyttedal: - "Ska KD fortsätta satsningen på att bli stödhjul åt ett rasistiskt parti med rötterna i nazismen för att i sin Makthunger kunna komma till Makten i Sverige?"

Det finns politiker som jag håller med och det finns politiker som jag inte alls håller med. Det finns politiker som jag har förtroende för och det finns politiker som jag inte har något som helst förtroende för utan enbart förakt. Dit hör Sara Skyttedal! Menar du verkligen att Socialdemokraterna är ett odemokratiskt parti som man inte ska ha något samröre med medan däremot Sverigedumokraterna är ett demokratiskt parti som man mycket väl kan bygga överenskommelser med? Att KD uppenbarligen hellre kommer överens med SD än med S säger mycket - om KD. Det är dags att slopa K:et!

Läs:
Era partier hycklar om samarbete med SD. - Sara Skyttedal Aftonbladet debatt
Skyttedal och KD borde se sig själva i spegeln. - Fredrik Federley Aftonbladet debatt
Ska C och L fortsätta vara stödhjul åt socialdemokratin? - Sara Skyttedal Aftonbladet debatt

Inga kommentarer: