lördag 29 augusti 2020

Tragiskt

» Om när provokatörer får som dom ville

Den danska extremrasisten Rasmus Paludan fick inte komma in i Sverige och fick dessutom ett beslut om förbud att resa in i Sverige under de kommande åren. Men trots detta lyckades han och hans svenska kollega Dan Park med att få genomfört precis det dom var ute efter. Våld och kravaller!

Älska din nästa
Dan Park kallar sig konstnär men är främst en rasistisk provokatör. En Lars Wilks i kvadrat skulle man kunna säga. En s.k. konstnär som har som mål att provocera och förolämpa andra och att skapa konfrontation. Han har tidigare attackerat både moskéer och synagogor. Rasmus Paludan är partiledare för ett extremrasistiskt parti långt ute på högerkanten i Danmark. Han är sedan tidigare dömd för allt från Hets mot folkgrupp, våld mot tjänsteman, besöksförbud och olaga hot. Favoritmål för hans attacker är muslimer och homosexuella.

Men, trots att dom inte fick tillstånd till att elda upp en koran utanför en moské i Malmö så lyckades dom ändå i sitt uppsåt. Att provocera fram våld! I spontana aktioner från sympatisörer förstördes istället trots polisförbud koraner på flera ställen i Malmö. Resultatet blev kravaller i Rosengård där ungefär 300 idioter eldade och brände upp däck. Precis som Paludan och Park hade som mål!

Flera islamiska ledare försökte avstyra bråket, men misslyckades. Som vid så många andra tillfällen så finns det personer som vill bråka och förstöra utan att egentligen bry sig om vad det handlar om. Idioter som i verkligheten motarbetar det dom säger sig "slåss" för.

Lika lite som man eldar upp kristna heliga skrifter framför kyrkor så eldar man inte upp judars heliga skrifter framför en synagoga eller muslimska heliga skrifter framför en moské. Gör man detta är man inte ute efter att protestera, man är ute efter att provocera. Men man vandaliserar inte heller andras egendom för att protestera mot något helt annat. Låt mig därför avsluta med ett citat:

- "Det finns ju bara en gud, men många religiösa ledare som anser att just deras gud är den ende. Det är typiskt enfaldstänkande."

Skrivet av skrönikören Lenarto i senaste numret av Faktum.

Läs:
De som ville provocera fick som de ville. - Aftonbladet
Imamens kritik: ”Försökte prata”. - Expressen
Park: ”Känner mig inte som någon brottsling”. - Svenska Dagbladet
Låt inte bråkmakarna skymma kärleken som också finns i Malmö. - Dagens Nyheter

Inga kommentarer: