fredag 7 augusti 2020

Donald Dum... f'låt Trump

» Diktaturfasoner

Jag ser att USA:s president Donald Trump ställt ett krav på att kinesiska ByteDance inom 45 dagar ska ha sålt appen TikTok till amerikanska intressen i annat fall kommer appen att bannlysas i USA. Micro§oft för ju förhandlingar om att köpa TikTok.

Låt oss säga att Kinas president Xi Jinping ställt ett krav på att amerikanska Google ska ha sålt Android till kinesiska intressen senast inom 45 dagar i annat fall kommer operativsystemet att bannlysas från Kina? Visst hade det talats om diktaturfasoner från Kinas sida.

Eller låt oss säga att Vladimir Putin hade deklarerat att Facebook ska säljas till ryska intressen inom 45 dagar annars kommer Facebook att bannlysas i Ryssland. Hur hade vi reagerat? Talat om diktaturfasoner?

Eller varför inte anta att Sveriges statsminister Stefan Löfven hade deklarerat att Twitter måste säljas till europeiska intressen inom 45 dagar annars kommer appen att bannlysas inom hela EU. Vi hade mangrant rest oss i protest mot EU:s antidemokratiska utveckling.

Men när det gäller Donald Trump handlar reaktionerna inte om sådana reaktioner. Vi ruskar på huvudet och hoppas att han ska förlora valet och inte bli omvald.

För övrigt ser jag att Spotify börjar bli oroliga. I dag är ju kinesiska intressen storägare i Spotify. Är Spotify nästa app som Donald Trump kräver ska ägas av amerikaner för att göra America great again?

Hur har världens största demokrati kunna välja en farlig pajas som Donald Trump till president. Det gör att man börjar tvivla på demokratin som statsform. I varje fall den amerikanska varianten!

Inga kommentarer: