tisdag 1 januari 2019

Löften att hålla?

» Inför detta nya år

En god tradition är att avge nyårslöften. En annan god tradition är att inte lyckas hålla det där Nyårslöftet! Men, jag har faktiskt avgett ett antal löften, som jag hoppas att jag ska kunna hålla också.

Jag älskar er alla
1. Jag lovar att jag ska försöka hålla en god ton i debatten på nätet. Inga svordomar, inga könsord och inga hot. Däremot lovar jag att den som förtjänar det kan utsättas för kritik eller olika former av ironiska elakheter.

2. Jag lovar att jag ska försöka minska min klimatpåverkan. Det blir inte lätt eftersom jag redan inte flyger, inte har någon bil och redan har ett ekologiskt elavtal. Men jag ska trots detta göra ett försök.

3. Jag lovar att jag ska försöka fortsätta att argumentera för ett solidariskt samhälle som inte gör skillnad på människor baserat på var dom är födda, vilket språk dom talar, vilken religion dom har, vilken hudfärg dom har, vilket kön dom har eller vilken kultur dom har.

4. Jag lovar att jag ska försöka fortsätta med att leva hälsosamt. Fortsätta att motionera regelbundet och verkligen försöka minska mitt intag av onyttigheter.

5. Jag lovar att jag ska försöka att även i fortsättningen skriva ett nytt blogginlägg varje dag om ett angeläget ämne.

6. Jag lovar att jag ska försöka fortsätta att älska min hustru lika mycket som innan. Och att ställa upp för mina barn och min mamma så mycket som det går.

Jag ber er observera att jag i varje fall ska försöka...

Inga kommentarer: