onsdag 16 januari 2019

Theresa Nay

» 432 - 202

Detta är de förkrossande förlustsiffrorna för Konservativa Theresa Mays Brexit-plan i det brittiska parlamentet. Det är den största förlust någonsin som en brittisk regering åkt på i det brittiska parlamentet. Någonsin! Vad som händer med Theresa Mays regering nu står väl skrivet i stjärnorna. Vad vi kan konstatera är att det ser mörkt ut för Theresa Mays politiska framtid och framtiden för den sittande konservativa regeringen. Hennes majoritet är egentligen beroende av ett extremt Nordirländskt parti. Så värst intelligent agerat av Theresa May kan man väl inte säga att frågan har varit. Vi ska kanske ta ett citat även i dag:

Brexit
- "Oerhört otaktisk manövrering från hennes sida. Ett fullständigt inkompetent beteende."

Sagt av den svenska liberala EU-Parlamentarikern Cecilia Wikström. Och jag säger inte emot. Theresa Mays framtid som premiärminister är nog hotad. Labour kommer att begära en förtroendeomröstning och hur den går är oklart.

Hur det ska gå med Storbritanniens förhållande med EU är väl också något som vi får vänta och se. Det kan bli vad som kallas en hård Brexit. Dvs britterna lämnar utan något avtal om hur det ska se ut efter Brexit. Något som kommer att skapa stora bekymmer och kaos. En annan utväg är att skjuta på utträdet och under tiden försöka lösa problemet. Nytt avtal? Ny folkomröstning? Nobody knows!

Fast jag såg att skjuta på utträdet skapar stora problem i EU. I slutet på maj (26 maj röstar vi i Sverige) ska det väljas ett nytt EU-Parlament. Mandatfördelningen är gjord med en brittisk Brexit i åtanke. Dvs om britterna inte lämnar så är hela planeringen för EU-valet fel! Kaos kallar man det!

Det är nog många som ångrar den där Brexit-omröstningen i Storbritannien. Jag är glad att jag inte är inblandad i att lösa bekymren. Vi har våra egna bekymmer...

Inga kommentarer: