torsdag 10 januari 2019

Tigger

» Polisen behöver arbetsuppgifter?

I onsdags hade jag ju lite funderingar om Polisen. Det finns en del politiker som tycker att Polisen behöver lite mer att göra. Som vill ge Polisen nya spännande och meningsfulla arbetsuppgifter. Det moderata rikemansghettot Vellinge blev först med att lyckas införa en lokal ordningsstadga som förbjuder tiggeri på vissa utpekade platser. Och nu står ett antal andra kommuner på kö för att följa exemplet och ge Polisen mer jobb. För om man ska införa ett förbud så måste detta ju kontrolleras.

Tidningen Dagens Samhälle har skrivit till alla Sveriges kommuner och frågat om planerna. Det visar sig att 25 av de ordföranden i Kommunstyrelsen som fått frågan har svarat Ja på frågan: - "Vill du införa ett tiggeriförbud i din kommun?" Av de som svarat är det 23 moderater, en liberal och en socialdemokrat som svarat Ja. Liberalen är Landskronas Torkild Strandberg, en liberal med ganska moderat agenda. Socialdemokraten är Göran Dahlström i Katrineholm som jag inte känner. Sedan har vi alltså dom andra 23 moderaterna! För Sölvesborg har tydligen 1:a vice ordföranden i Kommunstyrelsen svarat på förfrågan. Hon är moderat. Ordförande än sverigedumokraten Louise Erixon, och det är hon som fått förfrågan. Men SD:s Louise Erixon och M:s Emilie Pilthammar är goda kompisar så dom har väl delat upp jobbet. Eller Louise var i Thailand?

Tiggare - Nej, Nazihälsning - Ja

/Den här bilden har jag stulit av Ulf Ivar Nilsson. En tecknare som har både humor och tanke. Jag tycker ni ska besöka Ulf Ivar regelbundet för att kolla in hans pricksäkra små teckningar./

Tiggeriförbud är inget annat än rasistisk plakatpolitik. Ett förbud löser inte ett enda problem, utan risken är snarast att det skapar nya problem. Som Dagens Samhälle så enkelt påpekar så kan kommunen i sin ordningsstadga bara införa ett förbud på offentlig plats. En tiggare som sitter på mark som tillhör affären påverkas t.ex. inte. Det är helt enkelt inget annat än plakatpolitik utan någon som helst effekt på de problem som finns.

Naturligtvis ska vi inte ha tiggare. Men problemet med tiggare löses inte med förbud. Personligen tycker jag dessutom att Polisen har viktigare saker att göra. Kanske att tillsätta fler resurser till det som redan är förbjudet. T.ex. människohandel och nedskräpning. Men Polisen har inte ens tid med detta. Ge dom inte nya meningslösa arbetsuppgifter som att köra bort tiggare. Ska vi döma tiggare som bryter mot förbudet till böter?

Rasistisk trams!

Inga kommentarer: