söndag 20 januari 2019

Världsreligionsdagen

» Om hyfs och anständighet

Att hålla koll på alla sverigedumokrater som inte har lärt sig hyfs och anständighet är ett helt omöjligt uppdrag. SD är ett rasistiskt parti med rötterna fortfarande kvar i den nazistiska dyngan där dom frodas. Det sprids här en syn på andra människor som inte hör hemma i ett civiliserat samhälle. Det kvittar hur mycket den högsta ledningen inom Sverigedumokraterna hävdar att man lämnat detta bakom sig och att det inte tolereras i partiet. Ständigt dyker det upp medlemmar och företrädare som fullständigt struntar i detta och istället visar vilken syn på vår värld som frodas i det här partiet.

I dag står det klart att SD-politikern Erik Wennerström i Torsby tvingas lämna sina uppdrag. I sin besvikelse över att Stefan Löfven nu sitter kvar som statsminister efter en blocköverskridande överenskommelse valde han att efterlysa Christer Pettersson, som han tyckte behövdes nu. Först försökte han bortförklara det hela med att det bara var ett skämt, och att det hade ju spritts av "10.000 andra". Desto värre om nu 10.000 i den Sverigedumokratiska svansen tyckte att det var en lämplig efterlysning att göra. Nu har dock Erik Wennerström sällat sig till den skara av SD-politiker som valt att lämna sina uppdrag efter att ha låtit sina sjuka tankar läcka ut.

Rasism och populism
Från skånska Hörby meddelas att det tidigare socialdemokratiska kommunalrådet Susanne Meijer valt att lämna alla sina politiska uppdrag. Detta efter upprepade hot och förföljelser mot hennes anhöriga. - "De har fått utstå spott och spe av rasister i Hörby" förklarade hon. Hörby var väl den första kommunen i Skåne där Moderaterna valde att liera sig med Sverigedumokraterna och utsåg ett sverigedumokratiskt kommunalråd. Det första valet, Stefan Borg, tvingades lämna sina uppdrag redan innan han ens hade hunnit bli formellt vald efter att i sedvanlig SD-ordning spritt dynga på sociala medier. Hans ursäkt var att han skrivit vidrigheterna som privatperson och inte som politiker! Trots detta tvingades han avgå och istället valdes SD:aren Cecilia Bladh till kommunalråd med stöd av Moderaterna. Hennes första uttalande gick ut på att hon inte vågade gå ut i Hörby, vilket fick Polisen att påpeka att brottsligheten i Hörby var minskande. Men hon var väl rädd för alla de där rasisterna som sedan förföljt Susanne Meijers släkt istället? Eller vad tror ni?

För övrigt så såg jag att Jimmie Åkesson är färgblind. Det är ett handikapp som man faktiskt inte ska göra sig lustig över. Men om man har dom problemen ska man kanske vara lite försiktig. I Riksdagsdebatten såg jag att Jimmie Åkesson hade synpunkter på färgen på Annie Lööfs kavaj som han hävdade för en gångs skull inte var grön utan röd. Nu var ju tyvärr inte kavajen röd (det är en vacker färg) utan i en enligt mig mycket ful lila kulört. Men, har man inga vettiga politiska argument att komma med så får man väl diskutera färgen på kläderna. För övrigt kan vi konstatera att Annie Lööf i synnerhet men även Jan Björklund utsatts för en riktigt vidrig förtalskampanj från besvikna moderater, kristdemokrater och sverigedumokrater. Annie Lööf har i sin tur påpekat att det stora skälet till att Högeralliansen "spruckit" var det faktum att Moderaterna gjorde ett uselt val och var den stora förloraren i valet.

Moderaterna har gjort sitt
Vi kan se att det utbrutit en liten debatt mellan Aftonbladets Anders Lindberg och gamle moderatledaren Carl Bildt. Anders Lindberg skrev på Twitter: - "Undra hur länge Bitter-Kristersson blir kvar som M-ledare. Han ärvde 23,3 procent av väljarna, en Allians med C, L och KD och en stukad socialdemokrati på väg mot valförlust. Nu har han 19 procent, ingen Allians och Löfven blir omvald. Bra jobbat." Något som tydligen fick Calle Stropp till att tända på alla fyra cylindrarna: - "Jag ser att du anammat Trumps teknik för att beskriva dina motståndare. Det är första gången jag ser någon i vårt land sänka sig ner till den gyttjenivån" skrev Carl Bildt insiktsfullt och fortsatte med: - "Hon kritiserade dina åsikter. Det gör jag också. Det kallas politik. Men vid försök att med tillmälen av Trump-typ svärta ner personer går anständighetens gräns. Den överträdde du" sedan Anders Lindberg gjort jämförelser mellan KD:s och M:s närmande till Sverigedumokraterna med den tyska högerpolitikern Franz von Papen som anses vara den som släppte in Adolf Hitler och nazismen i den politiska värmen och möjliggjort det nazistiska maktövertagandet i Tyskland. Carl Bildt avslutade med: "Jag avföljer nu @anderslindberg. Gyttjans folk har jag inget större intresse av."

Hur som helst, om det Anders Lindberg skrivit är det värsta i gyttjenivå som Carl Bildt läst så är det uppenbart att han inte läser Twitterflödet från sådana som hans partikamrat moderaten Hanif Bali. En twittrare som helt glömt av vad han en gång skrivit under på. - ”Våra relationer till andra partier ska präglas av respekt och av att vi bidrar till en god ton i samhällsdebatten.” Så står det i ett papper som alla moderata kandidater får skriva under på. Det missade t.ex. Hanif Bali. Tyvärr är han inte ensam. Jag kan lägga till att jag fortfarande inte fått något svar på upprepade förfrågningar till Moderaterna om ifall det som Hanif Bali skriver representerar Moderaternas politik.

Hur som helst så kan vi konstatera att trampa i klaveret på sociala medier kan många göra. Allra roligast är det ju när personer som står för något jag själv tar kraftigt avstånd ifrån trampar i klaveret. Jag har ju tidigare roat mig på Katerina Janouchs bekostnad sedan hon konstaterat att SSU i Helsingborg hade en minaret som bakgrundsbild på sin hemsida. Att det hela faktiskt var silhuetten av Helsingborgs Rådhus hade Katerina Janouch missat att kolla upp. Men jag kunde ju göra mig rolig över Katerina Janouch-minareter ett antal gånger. Nyligen fick nämnda Katerina Janouch ett mejl från någon som kallade sig Niklas och som gick på Västervångskolan i Landskrona, Han berättade att skolan valt att sluta ordna skolresa till Auschwitz för 9:orna som det varit tradition. Detta efter protester från muslimska elever. Katerina Janouch tände naturligtvis på alla cylindrarna och publicerade snabbt en artikel med rubriken: - "Skola i Landskrona stoppar resa till Auschwitz på grund av muslimska elevers protester." En artikel som fick snabb spridning, bland annat av Sverigedumokraterna i Landskrona. Om Katerina Janouch hade bemödat sig att kolla källorna lite så skulle hon fått veta att det är mer än 10 år sedan dessa resor arrangerades och dom upphörde av andra skäl. Dessutom finns det ingen elev med det namnet. Uppenbarligen är det något som på skoj velat testa om Katerina Janouch har någon form av faktakoll innan hon sprider sin dynga. Det hade hon inte!

Make America great again med Donald Trump
Hur som helst är det inte bara i Sverige som högern inte kan uppföra sig på ett anständigt sätt. Hos BBC läser jag om hur ungdomar klädda i Donald Trumps Make America Great Again-kepsar "pikar" en äldre man från USA:s ursprungsbefolkning som sjunger en traditionell sång. Ungdomarna var från en katolsk skola och var ute för att demonstrera mot abort. Sedan film har spritts på hur skolans elever uppför sig så har skolan tvingats be om ursäkt. Högerns svans har aldrig kunnat uppföra sig anständigt.

Men vi behöver inte åka långt för att hitta hur rasismen nått upp i den högsta politiska ledningen. Från Danmark berättas att det sedan 1 augusti då en lag infördes med förbud mot att gå omkring klädd i t.ex. burka eller niqab så har 12 personer dömts till böter för brott mot lagen. Lagen infördes av de fyra partierna Venstre, Konservative, Dansk folkeparti och Socialdemokraterne efter krav från SD:s systerparti Dansk folkeparti. Man uppskattar att det finns kanske ungefär 200 personer i Danmark som använder burka eller niqab. Något som verkligen gör det hela till ett stort samhällsproblem naturligtvis. Det är ju tur att den danska polisen inte har några viktigare saker att göra än att jaga människor för deras klädsel. Antagligen har dom gått på utbildning i Iran och Saudiarabien för att lära sig att lägga sig i hur kvinnor klär sig.

Om vi väljer att återgå till den verkligt lokala politiken så kan vi notera att den tidigare moderatledaren här i Åstorp, Pontus Pålsson, nu valt att lämna in sin avsägelse till Kommunfullmäktige. Gladast är väl de flesta inom Moderaterna och ledsnast Sverigedumokraterna som hoppats på hans återkomst som man hoppades skulle innebära att ett samarbete inleddes mellan SD och M även här i Åstorp. Åstorp styrs i dag av en minoritet (som är största gruppen) med S + C + V och med två oppositionsgrupper, M + L + KD och en annan med SD (som är minsta gruppen).

Inga kommentarer: