lördag 31 mars 2012

Tolgfors igen

en del håll verkar man vilja hävda att Sten Tolgfors avgick på grund av att Sverige exporterar vapen till Saudiarabien. Men så enkelt är det inte. Tyvärr finns det en ganska stor politisk majoritet för att Sverige ska fortsätta sälja krigsvapen till en av världens värsta diktaturer, Saudiarabien. Stefan Löfven har i dag tydligen gått ut och menat att man från S sida inte har några planer på att kräva att exporten ska avbrytas. Man verkar till och med vara intresserade av att förlänga avtalet när det går ut 2015. Vilket naturligtvis är en präktig skandal. Att teckna avtalet 2005 var skandalöst, att förlänga det 2010 var ännu mer skandalöst. Och en eventuell ytterligare förlängning 2015 vore naturligtvis helt korkat. Tyvärr är nog sannolikheten för att den arabiska våren ska nå Saudiarabien mycket liten. Det är, som sagt, en av de grymmaste diktaturerna av alla.

Men att Sten Tolgfors tvingades kasta in handduken berodde inte på exporten i sig. Det berodde på att han som högste ansvariga politiker ljugit. Och att som politiker ljuga är ALDRIG acceptabelt. Troligtvis kastade han in handduken eftersom han vet att fler lögner kommer att avslöjas.

Girig
Nordea får hård kritik för Internetbankens tillförlitlighet. Men egentligen är det inget som förvånar. Banken måste ju på något sätt göra besparingar så att man kan betala ut fantasilöner till vd:n Christian Clausen (och andra extrema förmåner). Och sedan ska ju ägarna ha rejält med pengar också. Och då ryker väl underhållet av Internetbanken. Som sagt, man ska ju spara på något konto. Jag har för några veckor sedan vid senaste avbrottet skickat en förfrågan till Nordea om det var så det hängde ihop. Och man har faktiskt svarat! Men man tog i sitt svar inte upp Christian Clausens fantasiförmåner utan kom bara med de sedvanliga klyschorna om beklagande. Bankerna har vi INGET förtroende för.

I Aarhus i Danmark har polisen dragit ihop det största polispådraget någonsin i staden. Högerextremister från British Defence League, Danish Defence League och vänner från bland annat Sverige, Tyskland, Polen osv har samlat ihop några 100-tal demonstranter till en "anti-islamsk demonstration", Men mångdubbelt fler motdemonstranter från främst Danmark och Sverige har samlats för att visa att vi faktiskt försvarar ett multikulturellt och öppet samhälle. Nu är det bara att hoppas att motdemonstrationerna inte tas över av den grupp anti-rasister som främst är ute efter att slåss och bråka och inte att ställa upp för det demokratiska samhället. Det är tragiskt, och det förstör ofta för den stora demokratiska majoriteten.

Flera bombdåd i Thailand har dödat minst 7 personer. Vad som är underligt är att det troligtvis är samma människor som säger att dom är rädda för våldet i Malmö, och inte vågar gå ut, som åker på semester till Thailand där det är mycket farligare. Det dör en hel del svenskar i Thailand i olika former av olyckor, som är ett olycksdrabbat område. Troligtvis är det samma människor som tror att Rosengård i Malmö är någon form av Chicago. När det i själva verket är så att om Rosengård legat i Stockholm hade det varit en av Stockholms minst brottsdrabbade delar. När det gäller myten om det våldsamma Malmö så sprids denna av en ohelig allians av borgerlig media (som vill försämra ryktet för det socialdemokratiskt styrda Malmö under Ilmar Reepalu) och Sverigedemokratiska kretsar som vill sprida myten om invandringens negativa konsekvenser.

Nederländernas flagga
Den 25 mars noterade jag på några rader att Bill Gates haft synpunkter på att Nederländernas konservativa regering planerade kraftiga nedskärningar av biståndet för att tillfredsställa det öppet främlingsfientliga Freedom Party. Nu står det klart att det styrande Kristdemokratiska partiet i Nederländerna med stöd av det främlingsfientliga Freedom Party ska kapa 1 miljard Euro i biståndsbudgeten (som är på 4,6 miljarder). Allt för att uppfylla EU:s krav på budgetdisciplin. Det får människorna i Afrika och Asien betala!

Och när jag ändå klagar på hur kristdemokraterna i Nederländerna satt sig i knät på rasister för att behålla makten så läser jag om etiopiern Abu Kurke Kebato som var en av 7 överlevande från en flyktingbåt från Libyen. Bara timmarna efter att en kommitté inom Europarådet vädjat om att man skulle ta speciell hänsyn till honom så väljer de holländska myndigheterna att arrestera honom för att sedan utvisa honom. Europeisk flyktingpolitik präglas ofta av eftergifter till främlingsfientliga grupper. Det finns många skäl för oss att skämmas.

Inga kommentarer: