måndag 19 mars 2012

Mer om Fredrik Reinfeldts människosyn

Ibland händer det att sanningarna kommer från oväntat håll. Dom här raderna är hämtade från GT:s (och Expressens) ledare för någon dag sedan. Och handlar om Den Allsmäktige Fredrik Reinfeldts människosyn: - "Men något han missade i går, och ofta har missat förr, är att alla inte kan arbeta. I går hyllade han de arbetande som samhällets ryggrad', utan att överhuvudtaget nämna dem som inte är skapta så att de kan jobba för fullt. Det lämnade en obehaglig bismak - man kunde lätt tolka uttalandet som att de som inte är förmögna att arbeta ska betraktas som parasiter." Så sant som det är sagt. Den s.k. "Arbetslinjen" innehåller inslag som verkligen ger en bismak.

Elakt om Fredrik Reinfeldt
Men den människosyn som präglar vår statsminister får en tydlig förklaring när man läser Fredrik Reinfeldts första publikation "Det sovande folket" som han skrev 1993. Av någon obegriplig anledning så är denna bok i stort sett omöjlig att få tag på. Någon nyutgivning sker inte. Och på de bibliotek där den en gång har funnits har den av obegriplig anledning försvunnit från hyllorna. Men, i dagens digitala samhälle går inget att dölja. Den finns att tillgå på nätet som .pdf fil. Läs den, och förstå varför Den Allsmäktige Fredrik Reinfeldt gör allt han kan för att gömma undan den. Den förklarar mycket tydligt hur Fredrik Reinfeldt kommit fram till det samhälle han vill ha. Ladda ner här. Observera att detta inte skrivs av en finnig tonåring som precis gått med i Moderata Ungdomsförbundet. Fredrik Reinfeldt är här 28 år gammal och redan proffspolitiker på heltid. Det skrivs av en moderat riksdagsledamot.

oops
En del av dagens nyhetsrapportering har handlat om hur vi uppenbarligen lever i olika samhällen. Dagens Nyheter har studerat hur det ser ut med löneutvecklingen för våra stora börsbolags högsta höns. Och där har det helt klart inte skrivits avtal på de nivåer som facken och arbetsgivarorganisationer kommit överens om. Avtal som nämnda arbetsgivarorganisationer egentligen tycker är för höga. Nä, när bossarna ska förhandla fram sina orimliga ersättningar (det heter ersättningar när tupparna får sin lön) så sätts decimalen helt enkelt fel. Men dom tar väl samhällsansvar på sitt sätt. Men hur som helst har uppenbarligen Almegas vd Jonas Milton dragit sina klara slutsatser av det hela. Tjänsteföretagen har nu inte ens råd med de avtal som Industrifacken fick igenom - jag gissar att pengarna helt enkelt är slut sedan tupparna fått sina ersättningar höjda.

För övrigt låg Nordeas Internetbank återigen nere under förmiddagen i dag. Jag har till Nordea föreslagit att man kan minska lönen till Nordeas egen tupp Christian Clausen med hälften (han är då fortfarande överbetald) och så kan man använda de sparade 10-15 miljonerna till att satsa på IT-säkerhet så att Internetbanken fungerar när man vill använda den. Jag väntar med spänning på Nordeas svar...

xxxx
Frankrike har drabbats av ännu ett terrordåd när 3 barn och en lärare vid en judisk skola i Toulouse i södra Frankrike har skjutits ihjäl av en ensam knäppgök. Och mycket tyder på att det är samma person som den senaste tiden vid två andra attentat mördat sammanlagt 3 olika fallskärmsjägare. Alla tre härstammande från Nordafrika. Polisens teori är att det är en annan f.d. fallskärmsjägare som nyligen fått sparken som är den skyldige. I korthet tyder det mesta på att den skyldige till detta terrordåd, precis som de flesta terrordåd, står att finna bland högerextremister med mer eller mindre rasistiska böjelser. Medan de europeiska länderna med ljus och lykta jagar islamister är det högerextremister som står för det mesta våldet. Så är det i Frankrike, så är det i Tyskland, så var det i Norge och så är det i Sverige.

Det här måste vara månadens elakaste artikel. Undrar vad som ligger bakom att den lades ut på nätet. Men det visar sig att Svenska Dagbladet tagit bort den igen. Men artikeln berättade om den moderata biståndsministerns aktiviteter. Det enda det stod var att det inte lagts fram några propositioner, och inga var på väg heller. Men jag förstår att den tagits bort efter klagomål från målet. Men det som en gång funnits på nätet finns alltid kvar någonstans. Så här finns en skärmdump. Läs och skratta.

Vårjogging: Slutligen några rader för att berätta att jag ägnade förmiddagen åt en joggingrunda (det gick ju ändå inte att betala räkningar på Nordeas Internetbank). På grund av blåsten valde jag en lite längre runda än jag ursprungligen tänkt (be mig inte förklara hur det hänger ihop, men det stämmer i varje fall). Och jag tyckte att de 8,8 kilometrarna kändes tunga. Och jag blev lite förvånad när tiden 52.35 faktiskt var lite snabbare än samma runda för en dryg vecka sedan.

Inga kommentarer: