fredag 2 mars 2012

Ibland saknas det inte pengar

Det är väl inte så många som har missat att Försvaret vill ha nya JAS-plan. Cirka 30 miljarder ska det kosta hävdar dom som tycker det är en bra idé. Cirka 50 miljarder kommer det att kosta enligt de som tycker att det är en ganska dålig idé och att det troligtvis finns bättre användning av pengarna. Men Saab:s flygavdelning behöver ju beställningar så att dom överlever. För det är DÄR som vi hittar de främsta argumenten. Ett intressant faktum är att strax före varje gång som det kommer förslag om stora investeringar i försvarsmaterial så framställs Ryssland som ett ökat hot. Jag tycker vi använder pengarna vettigare.

En av de koncerner som gör mångmiljonvinster på den privatiserade vården, Attendo, är nu till salu. Uppenbarligen har man nu tjänat tillräckligt och sugit ut tillräckligt med pengar så säljer man det hela med rejäl förtjänst (försäljningspris 6 miljarder). Ett intressant faktum är en av de som nu gör mångmiljonförtjänst (gissningsvis en förtjänst på 580 miljoner kronor). Han heter förresten Henrik Borelius. Och är faktiskt bror till den f.d. högeralliansministern Maria Borelius. Och ett annat intressant faktum är att han sitter som medlem i Högeralliansens rådgivningsgrupp i just välfärdsfrågor. Håll med om att det är ett mycket intressant faktum att den som ger Fredrik Reinfeldt råd i frågorna samtidigt tjänar hundratals miljoner på just den verksamheten som han ger råd till Högeralliansregeringen om hur dom ska göra? Uppriktigt sagt tycker jag det verkar ytterst olämpligt. Men, det tycker inte de inblandade parterna., Dom verkar helst vilja gömma undan fakta.

Vårjogging: Det blev premiär i dag för användning av det begreppet. Och det var verkligen vår i dag när jag sprang på förmiddagen. Solen sken från en klarblå himmel och det var nästan vindstilla. Riktigt underbart skulle jag vilja hävda. Men det faktum att jag nu sprungit varannan dag ett litet tag satt kvar i benen. Så det gick inte så fort som man hade kunnat hoppas på de 5,5 km. Tiden 31.45 är ju faktiskt inte så mycket att skryta om. Men jag har inte så stora tidsambitioner heller. Nu handlar det främst om att komma igång igen.

Och eftersom jag sedan jobbat 1145 - 2100 även i dag, tredje dagen, så blir det inte mycket skrivit här heller. God Natt!

Inga kommentarer: