fredag 9 mars 2012

Mer gottande i en separation

Paret Reinfeldts separation får fortsatt ett visst utrymme i media. Men jag tycker man låter dom vara ifred ganska bra trots allt. Men själv måste jag naturligtvis vältra mig lite till i bedrövelsen. Jag ser att Alex Schulman i Aftonbladet utnämner Filippa Reinfeldt till en nu mycket eftertraktad singel. Men det yttrandet tar jag bara som ännu ett bevis för att den gode Alex i sedvanlig ordning är helt ute och reser. Jag tvivlar på att en toppolitiker utan fritid är särskilt eftertraktad av andra än självplågare. Såg förresten någon som räknade med att Filippa nu tar ett rejält steg åt höger rent politiskt när hon inte längre behöver ta hänsyn till Fredriks väl upparbetade image som mittenpolitiker. Och vid en närmare eftertanke så tror jag det är en ganska intelligent slutledning.

Och så har jag hört Vapenexportminister Tobias Billström försöka bortförklara smussel med vapenexport. Det var direkt pinsamt att höra honom. Men å andra sidan är det alltid pinsamt att höra honom så det är egentligen ingen nyhet att berätta om här på Sven Tycker.

I dagens Computer Sweden går Lärarförbundets Eva-Lis Sirén på nytt ut i en kraftig kritik av Snackemostern Jan Björklunds skolpolitik. Som stark kritiker av just denna skoltalibans politik känns det skönt när även andra går ut hårt mot hans totalt misslyckade skolpolitik. Och tidningen Computer Sweden hänger på och tycker i sin ledare att Jan Björklund är direkt pinsam. Och på annat håll läste jag i dag om fiaskot med lärarlegitimationen. Hela Jan Björklund är ett fiasko!

Banknissar förser sig alltid
Och när Näringslivet är så högljudda i kampen för att hålla löneökningarna nere kan det ju alltid vara spännande att läsa om hur man själva gör. Här handlar det om de giriga banknissarna på Handelsbanken, men dom är inte ensamma. Samhällsansvar är alltid något som andra ska ta. Själv omfattas aldrig de fina gubbarna av sådant trams.

Jag hittar en liten artikel på dagens Nyheter som berättar att 140.000 arbetslösa står utan någon A-kassa. En rekordsiffra. Och detta är en medveten politik från Högeralliansen vars politik gentemot arbetslösa präglas av en syn som säger att den som är arbetslös har själv valt denna situation. Om den som kallar sig arbetslös får ett antal rejäla sparkar i häcken så ska vi se att han nog skaffar ett jobb. Sparkar i häcken genom höga avgifter till A-kassan, straffbeskattning av ersättningen, skärpta regler och lite annat smått och gott. Exakt samma politik används mot alla sjuka som valt att bli sjuka bara för att lata sig.

Själv fick jag brev från min A-kassa som berättade att dom nu kommit fram till att jag blivit berättigad till en ny A-kasseperiod eftersom jag jobbat tillräckligt mycket under perioden juni-december 2011. Och samtidigt fick jag via nätet tillgång till en utbetalningsspecifikation för bland annat vecka 1 och 2 (då jag var arbetslös några dagar innan jag började mitt nuvarande jobb) som berättade att jag jobbat 34 timmar vecka 1 (jag jobbade ingenting) och att jag jobbat 57 timmar vecka 2 (i verkligheten jobbade jag 17 timmar). Jag är övertygad om att detta har något samband med att reglerna är så utformade att man inte ska få A-kassa om man är arbetslös.

Vårjogging: Efter att ha pausat med springandet under veckan eftersom jag jobbat heltid alla dagar så tog jag i dag framåt kvällen mig tid för en runda. 5,5 km är kanske inte så mycket, men det räcker än så länge. Och det var helt uppenbart att några dagars paus var nyttigt för musklerna. Visserligen var det tungt i början, där kanske en viss motvind spelade in. Men hem gick det klart bättre. Tiden 30.20 var jag fullt nöjd med. Det var i princip bättre än väntat.

Inga kommentarer: