lördag 3 mars 2012

Kunglig löneförhandling

Monarkifri zon
Knugen vill ha det Kungliga apanaget höjt. Han vill under de kommande tre åren ha 398 miljoner kronor om året, dvs en höjning med 12 miljoner. Och argumentet ska tydligen vara att Vickan gift sig med Dannepojken och då kostar det mer. Jag ska ha det i åtanke när jag löneförhandlar nästa gång att jag behöver extra löneökning eftersom min dotter gift sig... Det är ju direkt löjeväckande. Själv tycker jag att de ökade kostnaderna för Daniel (om han nu inte klarar av att försörja sig själv längre) är att istället dra in pengarna som används till Madde. Hon har ju gjort ett medvetet val att inte längre ha det svenska folket som huvudarbetsgivare och istället valt att leva sitt eget liv borta på andra sidan av Atlanten. Och det är väl möjligt att det är mer kul för henne. Men nu har hon gjort sitt val. Och då blir det också konsekvenser.

Men vi ska väl som vanligt ge de blåblodiga sin egen särbehandling. Den 8 mars berättade jag på en rad att prins Philip fått specialbehandling i Trosa då Samhällsbyggnadsnämnden i Trosa helt unikt gick emot sitt eget arbetsutskott och beviljade Lill-Tjabo bygglov för att ersätta en liten förfallen fiskesjöbod med en ny byggnad som också kallas sjöbod - och bland annat innehåller bastu. Allt i ett område med byggförbud. Nu har föreningen Strandskyddarna överklagat beslutet. Samhällsbyggnadsnämndens moderata ordförande Tomas Landskog tycker att det finns skäl att frångå lagen, men vill inte berätta om skälen... Kan dom möjligen vara skrivet i blått blod?

Sven Tycker
Det händer att jag blir imponerad av mig själv. Expressen hade en liten frågesport om Volvos olika konceptbilar. Och det ska då noteras att jag tillhör den lilla minoritet av svenskar som inte har körkort, har ingen bil och har ett ganska lågt intresse för bilar. Men det visar sig att jag fick ihop fem rätt på de tio frågorna. Och i varje fall när jag tittade innebar det att jag hade fler rätt än genomsnittet. Ganska bra för en "bilhatare" som eder bloggare. Där är alltså er favoritbloggare på bilden. Observera den urtjusiga hatten!

Och så läser vi om Fredrik Reinfeldts försiktighet med sanningen. Svenska Dagbladet har granskat hans påståenden om att Försörjningsstöd / Socialbidrag är lägre nu än för 20 år sedan och ger honom grönt ljus för detta. Vad man skriver mindre om är att kostnaderna har ökat sedan Den Allsmäktiga kom till makten 2006. Och det är väl det som är intressant?

För några dagar sedan avslöjades det att Volvo, trots stora vinster, inte betalar ett öre bolagsskatt i Sverige. Vinsterna flyttas så att skatterna betalas på andra håll där dom är lägre. Men det är inte bara Volvo som är duktiga på det här. Mängder av lönsamma svenska storbolag betalar inte ett öre i bolagsskatt i Sverige. Skanska, SCA och Atlas Copco är några företag som i Svenska Dagbladets granskning visar sig vara duktiga på skatteplanering. Däremot tar man gärna emot stöd från de svenska skattebetalarna. Men det är ju något annat.

Dagens skratt får jag när jag läser om skriftväxlingen mellan Googles PR-byrå och SVT. SVT:s reporter vill ha en kommentar från Google på hur dom ser på det faktum att EU tvivlar på att Googles nya användaravtal går att kombinera med EU:s regler. SVT:s reporter skickar, efter att ha gjort upprepade försök att få en kommentar från Google, följande e-post: "Allvarligt talat, nu behöver ni svara på våra frågor. Ni behöver kommentera de uppgifter som kommer från EU om att de förändringar ni genomför troligen inte harmoniserar med lagstiftningen inom EU. Ring mig om hur ni vill kommentera detta! Fortsätter ni att bara svara ''vi kommenterar inte'' är det en enorm arrogans." Eter ett tag kom det ett svar från pr-konsulten Helena Lidén på Just PR som lydde: "Tycker inte vi svarar. Jag kan skicka honom länken till bloggposten när den ligger uppe. Maken till arrogans! Vi ska INTE låta oss provoceras nu!" Problemet var att Helena skulle skickat mejlet till Google, men skickade fel... Själv har jag börjat bli allt mer skeptiskt till Googles insamlande av uppgifter och dominans och använder mycket sällan Google för sökningar t.ex. Använd Growyn istället:

Inga kommentarer: