tisdag 13 mars 2012

Fred?

Jag ser att det blivit eld upphör mellan Israel och palestinierna. Troligen har man gjort slut på det mesta i vapenväg och behöver ett uppehåll för att ladda om. Slutresultatet är minst 25 döda palestinier och drygt ett 80-tal skadade. Upp till 8 israeler har också skadats. De palestinska raketer som skjuts iväg är uppenbarligen ett mycket svårt hot mot den israeliska säkerheten.

Carema
Och så ser vi att Carema Cares vd Carl Gyllfors sagt upp sig. Vårdskandalen blev helt enkelt för mycket jobb, och han vill nu tillbringa mer tid med familjen. Carl Gyllfors som suttit mindre än ett år på posten kommer dock att fortsätta få sin lön utbetald under hemlig tid. Det vägrar Carema berätta. Troligt är att skandalen då blir ännu större. Men han har ju bara 185.000 kronor i lön - per månad alltså. Jag undrar om ett sjukvårdsbiträde anställt av Carema som tycker att det blev för jobbigt kan säga upp sig själv och sedan fortsätta att få lönen utbetald under hemlig tid som man kommer överens om? Det är ett litet tips till Caremas personal som tycker att dom är underbemannade så att dom inte hinner med jobbet. Säg upp er och skyll på arbetsbelastning. Så kommer Carema att fortsätta betala ut er lön medan ni umgås med familjen!

Och apropå knäppa amerikaner. Läs den här artikeln. Sedan kan vi fundera på varför religiösa fanatiker (oberoende av om dom tror på guden Gud, Guden Allah eller Guden Jahve) alla är lika snurriga i bollen.

Jag noterar att reformen med lärarlegitimationer nu formellt skjutits på en obestämbar framtid. Det har kommit in 87.000 ansökningar om lärarlegitimation, och av dessa är 2.000 färdiga. Men man beräknar att ytterligare 100.000 ansökningar ska komma in. Man hinner alltså med säkerhet inte att hinna bli klara innan sommaren då det ursprungligen skulle vara klart. I sedvanlig ordning har Snackemostern Jan Björklund haft spännande teorier och genomfört en reform innan det hela var utrett färdigt och konsekvenserna överblickade. Det kostar helt enkelt mer pengar att genomföra reformen än snåljåpen trodde. Det går inte att köpa upp billigaste handläggare och sedan tro att det fungerar. Byt ut Jan Björklund och börja om från början så ska vi se att det blir bra!

Vårjogging: En tidig löparrunda på morgonen blev det i dag. 5,5 km med ganska stela muskler. Men runt kom jag i varje fall. Tiden på 31.15 är väl inte så mycket att skryta med. Men en längre runda i söndags, jobb till 2100 i går och sedan morgonstel i musklerna är väl ganska bra undanflykter.

Inga kommentarer: