fredag 26 juni 2009

Väljarundersökning nummer femtioelva

Dagens väljarundersökning kommer från Novus som gjort denna på uppdrag av TV4. Och den befäster vad de senaste undersökningarna visat. Det har vänt tvärt för Moderaterna! I den här undersökningen tappar Fredde hela 5,1% ner till 24,4%. Fredrik verkar verkligen behöva sola sig i glansen som EU:s ordförande i 6 månader. Vänsterpartiet tappar även i denna undersökningen, -1,6% till 5,8%. De stora vinnarna är Miljöpartiet med +2,2% till 9,6% och Folkpartiet med +1,4% till 7,9%. För övriga är förändringarna marginella, minus för Centern till 5,3% och Krisdemokraterna till 4,5% och uppåt för Socialdemokraterna till 34,3%. Skillnaden mellan blocken är 7,5% vilket är en fördubbling sedan förra månaden. Undrar om Per Schlingmann kallat till krismöte eller man sätter hela hoppet till EU-ordförandeskapet?

Krisdemokraterna har sitt riksting i Västerås. Och det rapporteras att man beslutat att nästa grupp som skall få en skattesänkning är pensionärerna. Men man säger inte när, utan "någon gång". Och det beror ju på att man inte kan bli allt för mycket ovänner med resten av Högeralliansen när man nu för att rädda livet på sig själv fjäskar in sig hos pensionärerna. Och det är ju ett litet, litet steg i riktningen att man insett att det är direkt förolämpande med en straffbeskattning av gamla, sjuka, arbetslösa och föräldralediga. Fast om jag förstod den gode Göran Hägglund rätt så är det inte fel att straffbeskatta sjuka, arbetslösa och föräldralediga. Det är bara pensionärer det är lite fel med straffbeskattning av.

Återinför snarast en rättvis beskattning där alla inkomster beskattas lika, oberoende av om det är lön, pension, sjukpenning, pension, A-kassa, bankräntor eller aktieutdelningar.

I Stockholm finns det flera BB som blivande föräldrar kan välja. Det som tidigare fick mest pengar från Landstinget per förlossning för att sköta verksamheten var det privata BB Stockholm som fick närmare 22.000 för en normalförlossning jämfört med t.ex. Danderyds Sjukhus som fick knappt 18.500 kronor (för mer komplicerade förlossningar var skillnaden ännu större). I samband med införandet av vårdvalet skulle alla få lika mycket. Nu har Landstinget fått ge det privata BB Stockholm ett extra bidrag på 4,2 miljoner kronor för att upprätthålla verksamheten. Var det inte billigare det skulle bli med de privata alternativen kära Filippa Reinfeldt (hon är ordförande i Hälso- och sjukvårdsnämnden i Stockholm)?

Jag såg en liten notis om att en artist som hette Michael Jackson var död. Är jag onormal som faktiskt inte bryr mig så mycket? Det är alltid synd när någon lämnar jordelivet. Men av det jag sett så verkar en stor del av livet ha varit en enda stor tragedi!

För övrigt såg jag att det rödgröna gardet under sin rundresa i Helsingborg lovat en satsning på upprustning av Järnvägen Helsingborg - Åstorp - Hässleholm. Det är en av de många satsningar som Banverket hade planerat in men som man tvingats skjuta på en obestämbar framtid efter Infrastrukturminister Åsa Torstenssons (c) satsning på vägbyggande istället.

Inga kommentarer: