fredag 5 juni 2009

Grattis Danmark

Danmarks flagga
I dag den 5 juni är det Danmarks Nationaldag. Dagen kallas också Grundlovsdagen eftersom det var den 5 juni 1849 som dåvarande Kung Fredrik VII undertecknade Danmarks Riges Grundlov. Jag får väl trots allt gratta våra grannar.

En stor del av dagen har jag tillbringat liggande på sängen och tänkt att det är tur att det inte är någon annan hemma. Jag har haft ett av mina regelbundna migränanfall. Och när det är dags känner jag en stor tacksamhet för att dom inte är värre än dom är! Jag känner mycket starkt för de som måste ligga i mörker och tystnad och inte tål ljus och ljud. Jag har några gånger haft en lättare känning av sådana symptom, och kan föreställa mig hur det är att ha sådana anfall på allvar. Dagens migrän började med anfall av någon form av psykisk yrsel. Under några minuter har jag mycket dålig koll på vem jag är, var jag är och vad hade tänkt göra. Dom här anfallen kommer någon gång i halvtimmen, gång i timmen osv och är mest irriterande. I dag kände jag dock även emellan anfallen att jag hade dålig koll på vad jag gjorde på jobbet. Jag kom inte ihåg en av mina arbetskamraters namn osv. Så jag bestämde mig för att gå hem efter ett par timmar och liggande på sängen ta det lugnt. Förmiddagen sov jag mest, och efter lunchen kom själva huvudvärken. Men den är inte så farlig eftersom den går att mildra med vanliga värktabletter. Hur som helst får jag hoppas att jag är fit for fight till söndag när det är valdag. Som ordförande för ett av valdistrikten börjar jag 06.40 på morgonen med att möblera i vallokalen osv. Och sedan är det öppet till 21.00 när det blir dags att sprätta poströster innan räkningen kan börja. Det blir en låååång dag!

Rösta i EU-valet
Annars är det som sagt mycket kort tid kvar till valet. Jag hoppas att så många som möjligt verkligen tar ställning i valet. Några länder har redan haft sitt val, och några till har innan. Vad som är klart i rapporterna från de flesta håll är att udda partier, ofta extrema partier ute till höger, har stora framgångar. Anledningen till detta är troligtvis att många passar på att protestera genom att välja lite udda partier i ett val som dom inte tycker är så betydelsefullt. Sanningen är att de flesta beslut som fattas i de lokala riksdagarna i medlemsländerna bara är införande av saker som EU redan bestämt. Det är därför av stor vikt att EU-kritiska röster verkligen röstar in EU-kritiska män och kvinnor i EU-Parlamentet. Gå och rösta!

För övrigt tror jag att jag gör stopp. Sängen lockar!

Inga kommentarer: