måndag 15 juni 2009

Skoltalibanen (fp) slår till igen

Majorn Jan "skoltalibanen" Björklund (fp) fortsätter sin strid för att återinföra det tydliga klassamhället. Barn ska tvingas välja studieinriktning i tidig ålder, och dom som väljer rätt är att gratulera. De som väljer fel får skylla sig själva. De som misslyckas får skylla sig själva. De som helt enkelt inte klarar av det hela får skylla sig själva. Har du valt fel finns ingen återvändo. Möjligheterna att rätta till misstag, att ångra sig ska tas bort. En effektiv metod i detta medvetna arbete är att avskaffa möjligheterna att komplettera eller rätta till via KomVux. Och attackerna på KomVux har blivit ett kännetecken för Jan "skoltalibanen" Björklund (fp). Nu senast vill hr Björklund i den nya skollagen avskaffa möjligheten för de som fick för dåliga betyg i gymnasiet att via fortsatta studier på KomVux bättra på sina kunskaper för att göra det möjligt att studera vidare. Har du misslyckats - skyll dig själv!

Däremot vill hr Björklund inte göra något åt religiösa friskolor. Det ska vara fortsatt tillåtet att indoktrinera barnen till den rätta religionen i skolan.

Palestinas flagga
Israels premiärminister Benjamin Netanyahu har tvingats krypa till korset när det gäller att acceptera en palestinsk stat. Men genom att sätta upp så mycket förbehåll att det blir omöjligt så räddar han ändå sitt eget skinn. Vid ett tal i Tel Aviv har Benjamin Netanyahu känt sig tvingad av Barack Obama att gå ut och acceptera att det bildas en palestinsk stat. Men, som förbehåll kräver han att denna stat erkänner Israel, men inte bara erkänner Israel utan Israel som en judisk stat (dvs de närmare 1 miljon palestinier som bor i staten Israel ska officiellt vara en andra klassens innevånare). Den nya Palestinska staten får dessutom inte ha något militärt försvar. Staten får inte ha kontroll över sitt eget luftrum (det ska väl Israel ha). Hela staden Jerusalem ska tillhöra Israel (staden är en helig stad för båda judar och muslimer, samt kristna, och ska därför enligt FN:s ursprungliga beslut vara delad mellan palestinierna och israelerna och dessutom vara en öppen stad för alla religioner). Dessutom verkar Benjamin Netanyahu inte ha för avsikt att stoppa utbyggnaden av de bosättningar som byggts och byggs på ockuperad palestinsk mark. Och dessa bosättare ska få fortsätta att leva normala liv. Palestinierna ska alltså få fortsätta att leva sina onormala liv med vägspärrar och kontroller boende i små bantustans omgivna att israeler som har fullständig kontroll över deras liv. Benjamin Netanyahus eftergifter är alltså inte tillräckliga, men förhoppningsvis ett litet steg i rätt riktning. Det är därför av största vikt att resten av världen fortsätter ställa krav och trycka på.

Sysselsättningen inom EU fortsätter att falla kraftigare än vad man trott tidigare. Inom EU (och inom Eurozonen) sjönk sysselsättningen med 0,8% mellan 4:e kvartalet 08 och 1:a kvartalet 09. Det gick alltså lika illa för de länder som infört Euron som för de länder som inte infört Euron. På årsbasis är nedgången 1,2%. Och även här lika illa oberoende av om man infört Euron eller inte. Snarare är det så att de länder som valt att stå utanför Euron klarar sig lite bättre eftersom deras siffror dras ned av länder som står utanför eftersom dom inte får gå med eftersom deras ekonomier är för dåliga.

Lettlands flagga
För övrigt ser jag att man i Lettland riskerar fängelse om man kritiserar den lettiska Latens anknytning till Euron. Detta eftersom kritik är en "falsk nyhet" om Lettlands finansiella system. Eftersom man bestämt att det är bra med anknytningen så måste det ju vara falsk information att säga att det inte är bra. Skulle man inte kunna tänka sig att man från Bryssel skickar en delegation till Tallin som berättar vad demokrati och yttrandefrihet betyder? Fast det är klart, det handlar ju om kritik av Euron och EU, och det kan ju inte vara acceptabelt.

Inga kommentarer: