lördag 27 juni 2009

Det när "hitt som attan"

Israel har inlett förberedelserna för en stor utbyggnad invid den redan i dag största bosättningen på ockuperad mark, Maale Adumim. Man har registrerat 13.900 hektar mark. Bosättningens utbyggnad är redan tidigare kontroversiell eftersom planen är att utvidga bosättningen så långt att den når fram till Jerusalem, vilket innebär att den palestinska staten kapas i ytterligare två delar. Palestinier kommer då inte att kunna färdas från en del av Palestina till en annan utan att passera genom en bosättning, vilket man inte får.

Jag ser att Köpenhamn är på väg att kapitulera i kampen mot drogmissbruket. Socialnämnden i stan är på väg att klubba igenom en lag som innebär att bruket av cannabis inte blir illegalt. Man resonerar som så att eftersom man inte kan bekämpa den illegala handeln, så får man väl göra den legal. Vilket är lika korkat som att säga att eftersom vi inte kan bekämpa fortkörningarna på vägarna så får vi införa fri fart. Eftersom vi inte kan bekämpa snatterierna i affärerna så får vi väl göra det legalt att snatta i affärer. Eftersom vi inte kan bekämpa stölden av musik, film, datorprogram osv genom fildelning så får vi göra det legalt!

Dagens Mauderatencitat (c) får bli det här, yttrat när Maud "Mauderaten" Olofsson (c) skulle hålla sitt anförande under partiledardebatten: - "Jag väntar tills de socialdemokratiska ledamöterna gjort sitt uttåg!" Vad som hände var att när huvudnumren var avklarade (dvs statsministerns och oppositionsledarens anförande var avklarat) och kaffetarmen tränger på så går i sedvanlig ordning en mängd riksdagsledamöter och dricker kaffe. Men uppenbarligen hade Maud fel när hon beskyllde S-ledamöterna för att göra just detta eftersom oppositionen hade vunnit en eventuell votering under Mauds anförande med 68-62. Det var tydligen främst de borgerliga kollegorna som inte vill lyssna på Maud, dom hade väl hört henne tillräckligt...

Från krisdemokraternas riksting rapporteras att man är missbelåtna med hur få kommuner som infört vårdnadsbidraget. Det är bara 84 av Sveriges nästan 290 kommuner som infört bidraget. Man vill därför göra det statligt. Ja, inte så att staten betalar, nä, det ska kommunerna fortsätta att göra. Men staten ska bestämma att det ska finnas. Det har visst inte blivit någen stor framgång bland mammorna heller!

Och från den östra delen av Tyskland rapporteras att tjugo år efter Berlinmurens fall så tycker majoriteten av innevånarna i det gamla DDR att det var bättre förr. 49% av de tillfrågade tyckte att DDR hade "fler goda sidor än dåliga sidor". 32% tyckte tvärtom, att de dåliga sidorna övervägde. 8% tyckte till och med att "DDR hade överväldigande positiva sidor". Antingen är det så att de gamla DDR-innevånarna har blivit besvikna på försämrade sociala förmåner och ökade klassklyftor medan en majoritet uppenbarligen inte tyckte att diktaturen var så hemsk som historieskrivningen berättar. Historien skrivs ju som bekant alltid av segraren. Kan det vara så att den östtyska diktaturen inte var så hemsk som man vill göra gällande, eller har man bara glömt hur det var?

Slutligen noterar jag att årets häckklippning har inletts. Jag har som princip att inte göra detta förrän efter Midsommar. Så i dag tog jag den första biten. Som den envisa och konservativa individ som jag är så envisas jag med att klippa med en handklippare. Det skall vara ett lugnt och sövande "klipp, klipp, klipp" som hörs, inte "BRRRRRRRRRRRRRRUM". Men det gör ju också att det tar lite längre tid.

Dagen har jag också gått ett par rundor bland marknadsstånden på Torparedagarna. Åstorps Kiviks marknad i förminskad omfattning. Men lagom stort och trevligt. Lite godis, lite frukt, nya tofflor till Kimmy, lite mer godis, lite nybakat bröd och slutligen nu på kvällen en Stetson sommarhatt till mig. Carnelle var på besök. Så det blev familjen tredje Stetson. Efter Kevins hatt (se bilden längst ner på sidan på Sven Tyckers orginalblogg där jag fick prova hatten) samt min egen skinnkeps. På förmiddagen var jag också in till sjukhuset i Helsingborg och hälsade på pappa. Så det har blivit en ganska intensiv lördag.

Inga kommentarer: