torsdag 11 juni 2009

Terrorismen drabbar USA

En välkänd terrorist dödade en säkerhetsvakt när han öppnade eld på ett museum i Washington i går. Och eftersom man från ansvarigt håll i USA varit fullt upptagen med att jaga muslimska terrorister har man inte haft resurser att hålla ett öga på andra kända våldsmän. I det här fallet var det en äldre välkänd högerextremist med klara rasistiska böjelser som med ett medfört skjutvapen öppnade eld inne på Förintelsemuseet i Washington och dödade en säkerhetsvakt. Det var inte så många dagar sedan en annan terrorist ute på högerkanten mördade en abortläkare i USA. Kanske är det dags för den amerikanska säkerhetspolisen att jaga mer än muslimer. Skulle man inte kunna internera misstänkta högerextremister på Guantanamo?

Jag såg förresten att KD:s förstanamn på EU-vallistan, Ella Bohlin, var så säker på sin plats i EU-parlamentet att hon sagt upp sig från sin anställning på Högeralliansens skyddade verkstad, PR-byrån JKL. Här anställs hela tiden lämpliga unga påläggskalvar från de olika högerpartierna för att ha sin försörjning tryggad medan man kan jobba för att sprida Högeridéer. Nu sket det sig för Ella. Gamla goda Affe räddade KD:s plats i Parlamentet genom att acceptera att sätta upp sig på listan. Jag är övertygad om att utan hans egna personröster hade KD förlorat sitt mandat. Och med hjälp av gamla goda vänner körde han sitt eget race och blev invald istället för Ella. Men, ni ska se att Affe kommer inte att sitta så länge i Bryssel utan kommer snart att lämna sin plats till Ella.

Jag såg förresten att det var fler kvinnor än män (10-8) som blev valda till EU-Parlamentet från Sverige. Vad är det för könsdiskriminering? Det ska väl vara jämnt fördelat? Var är ni alla feminister som säkert hade protesterat om det varit tvärtom?

Röda Korset har drabbats av en mindre skandal. En av cheferna, Johan af Donner, har i all hast fått lämna sedan han haft lite svårt att skilja på saker och ting. Röda Korsets ordförande, Bengt Westerbergs förklaring, är att han haft ett jobb (utan att berätta för Röda Korset) för samma tryckeri som han gjort stora inköp från. De lite mer elaka ryktena talar om förskingring. Hur som helst ska det nu polisutredas. Och det är tragiskt, eftersom skandaler av den här sorten drabbar alla ideellt arbetande föreningar som är beroende av bidrag från sympatisörer och medlemmar.

Slutligen ser jag att badvattnet i Falsterbo nere på Näset har fått underkänt. Där är för mycket kolibakterier i vattnet. Anledningen är alla sälarna som håller till på Måkläppen! Ja, inte det faktum att sälarna är på "sandön" utanför stranden utan det faktum är sälar precis som andra däggdjur skiter lite då och då!

Inga kommentarer: