fredag 2 mars 2007

Smått gott

Skånes rikaste kommun (och en av Sveriges rikaste kommuner) Vellinge är nu den enda kommun i Skåne som vägrar ta emot flyktingar. Vellinge (som naturligtvis är moderatstyrt) utmärker sig på många sätt. Att ordet solidaritet inte existerar i Göran Holms kungarike förvånar inte. Att det gäller att försvara sitt miljonärsghetto är den mest framträdande ideologin i Vellinge.

Mullsjö kommun vill lägga ut hela sitt skolväsende på entreprenad till ett privat företag. Bland de vanligast argumenten för privata skolor är att det ska finnas alternativ, att föräldrarna ska ha valfrihet osv. Undrar vad det blir för alternativ och valfrihet för innevånarna i Mullsjö. Det ska påpekas att Mullsjö inte styrs av en vänstermajoritet.

Enligt Human Rights Watch har ett 40-tal fångar försvunnit från CIA:s hemliga fängelser runt om i världen. Men det är väl just det som är meningen med hemliga fängelser. Att en nation som använder den typen av metoder kan kalla sig för demokrati och hävda att man kämpar för den goda saken har jag dock inte riktigt förstått. Om man skall kalla sig för de goda i kampen mot de onda måste man också uppföra sig som de goda, annars är man ju bara en ond part i kamp mot en annan ond part.

Flera av de spelbolag som opererar på den svenska marknaden (men som officiellt inte finns i Sverige) begränsar spelandet för de kunder som verkar vinna mer än vanligt. Och det kan man ju förstå, varför riskera att förlora pengar? Det är bättre att de som bara förlorar satsar pengar än att de som vinner satsar pengar. Då kan ju aktieutdelningen bli lägre. Fast hur dom kan inbilla sig att dom ska få etablera sig i Sverige kan jag inte begripa om dom inte uppträder på ett civiliserat sätt.

Den PPM-fond av de stora fonderna som klarat sig bäst är Premiesparfonden. Det bästa valet var alltså att inte göra något val.

Ett antal mer eller mindre kändisar har fått bamseräkningar på sitt trådlösa nätsurfande. Och dom är helt oförstående. Hur korkad är man om man tror att man kan sitta uppkopplad dygnet runt via mobiltelefon i utlandet utan att det kostar extra?

Det finns ett EU-förslag som går ut på att det ska sättas samman en gemensam historiebok om Europas historia och som ska användas i alla EU-länders skolor. Sista kapitlet kommer nog att heta "Halleluja för EU".

Inga kommentarer: