fredag 2 mars 2007

Omvänd fördelningspolitik

Det står nu klart att svenskar som har råd att betala för hushållstjänster ska slippa betala hela kostnaden. Övriga skattebetalare ska stå för resten tycker Högeralliansen. Vi som inte har råd att betala för att låta någon annan städa eller skotta snön ska betala 1,5 miljarder mer i skatt för att höginkomstagare som har råd att betala andra för hushållsarbetet ska få detta gjort billigare. Om vi nu har 1,5 miljarder över och vill ge fler möjlighet att jobba med städning, tvättning, fönsterputsning och häckklippning åt andra, varför inte destinera detta till gamla och sjuka som inte orkar göra detta själv utan måste ha hjälp. Men dom kommer ändå inte att ha råda att betala 150 kronor i timmen bara för att det har gått ner från 300 kronoir i timmen. Men det är ju bra för direktör Larsson som nu kommer undan med halva priset. Bra tänkt Maud Olofsson.

Högeralliansen har också lagt fram förslaget om försäljning av statliga företag. Vår gemensamma egendom ska alltså säljas för att konkurrenter ska kunna köpa upp sin statliga konkurrent. Pengarna ska sedan användas för att betala av på statens skulder. Det taskiga i affären är att den avkastning som de statliga företagen ger är högre än de räntor vi betalar på de skulder som kan betalas av på. Hela affären är alltså en ren förlustaffär för den normala skattebetalaren. Men en bra affär för de som kan köpa in sig i företagen. Välskötta företag som går bra. Bra tänkt Mats Odell!

Åsså var det problem i Forsmark igen. En av turbinerna stängdes av efter tekniska problem.

Det berättas att de 5 oorganiserade byggnadsjobbare (snyltare kallade) som fått rätt i EU-Domstolen att det var fel att arbetsgivaren drog granskningsavgifter till Byggnads inte ens har betalt några granskningsavgifter. Dom ska alltså få skadestånd av Byggnads för något som inte har inträffat. Hur genomtänkta är besluten i EU-Domstolen? Kollar man inte ens fakta? Pinsamt! Hela domen bygger tydligen på lögner från snyltarna och Byggarbetsgivarna.

Och när vi ändå hackar på EU kan det vara intressant att berätta att ungefär 80% av de lagar som stiftas bygger på direktiv från EU. I varje fall gällde detta i Tyskland enligt beräkningar gjorda där. Och ingen ska påstå att Sverige är sämre på att införa EU:s beslut i Sverige. Den svenska självständigheten har alltså bara 20% kvar. Sverige som delstat styrd från Bryssel. GÅ UR EU!

Inga kommentarer: