onsdag 14 mars 2007

Ännu lägre i tak än på Försäkringskassan

Ack, vad man kan bedra sig. Jag har under en tid känt det som om Försäkringskassan av i dag är arbetsgivare med lågt i tak. Men jag verkar ha varit orättvis mot Den Nya Kassan! Jag läser (och hör) om Tommie Sjölin som är internrevisor vid länsstyrelsen i Malmö. Han höll, efter anmälningar, på med en utredning om en högre tjänstemans diskutabla affärer. Men det resulterade i att han förbjöds att fortsätta utredningen, och sedan han vägrat lämna ut underlaget till utredningen till sina chefer har han nu blivit avstängd från arbetet. När det var som mest infekterat tvingades han låsa in sig på sitt arbetsrum. DÄR kan man tala om lågt i tak!

Jag såg i går på kvällen Uppdrag Granskning som handlade om dödsmisshandeln på Kungsgatan 2005. En händelse som bland annat grovt utnyttjades av först och främst Kristdemokraterna. Uppdrag gransknings egen granskning av händelserna och mediadrevet visar hur media hela tiden spritt en helt felaktig bild vad som verkligen hände. Både eniga vittnen och domen berättar en helt annan historia än den som media spred. Och främst Kristdemokraterna utnyttjade friskt medias felaktiga bild i sin kampanj, och detta utan att kontrollera fakta. Det var pinsamt att se Göran Hägglund försöka prata bort att han inte hade en aning om vad han hade pratat om. Vad lär vi oss av detta? Jo, lita inte alltid på vad som står i tidningen. Passar medias rapportering inte med din egen syn på världen - skyll på media. Passar medias rapportering med din egen syn på världen - tro på media! Det är bara att välja.

I en artikel i dagens Metro berättas om problemen i Södertälje, som är favoritorten för ankommande irakiska flyktingar som kommer till Sverige. Redan i dag är ca 5% av innevånarna i Södertälje födda i Irak. En flyktingsituation som skapar mycket stora problem för Södertälje. Och situationen är lika svår på de andra få orter som lockar till sig stora grupper flyktingar. Trots detta är det grannländer som Syrien och Jordanien som får ta den stora smällen, länder där flyktingsiffran är upp i miljontal. Det land som skapat hela konflikten, USA, har lovat att ta emot 7.000 flyktingar från Irak! Att inte George W. Bush skäms öronen av sig! Och det borde även ett antal andra Europeiska länder göra. Danmark som ju också deltog i invasionen har väl tagit emot lika många flyktingar som Danderyd......

Efter gårdagens dimma som tydligen täckte hela västkusten och en bit in i landet från Bohuslän till Skåne har det i dag varit solsken och underbart. Synd att man suttit inomhus och jobbat!

Inga kommentarer: