onsdag 7 mars 2007

Etablissemanget vann

I Köpenhamn har nu Ungdomshuset på Nörrebro rivits. Etablisemanget har vunnit, ungdomarna har förlorat. Frikyrkan Fadershuset som genom en kupp lyckades köpa byggnaden var mycket snabba med en rivning. När Köpenhamns stad bestämt sig för att sälja huset ville man inte sälja till Ruth Evensens privata frikyrkoprojekt Fadershuset. Men genom en kupp där man lät en bulvan köpa huset kom man trots detta över byggnaden. Förhoppningsvis är det slut på våldet, men det är många broar som har bränts för många år framåt. Det kommer att ta många år att reparera det förtroende som försvann i rivningsmassorna.

Jan "skoltalibanen" Björklund har passat på att besöka Landskrona. Och han har där klart deklarerat att i skolan ska ungdomarna hålla käft och lyda. Har dom lärt sig att lyda från skolan så fortsätter dom att inte lägga sig i det som andra begriper bättre när dom blir vuxna. Skolan ska ju förbereda ungdomarna för vuxenlivet så det gäller att dana dom från början. Det är väl major Björklund som träder fram. "I skolan är det lärarna som bestämmer" deklarerade hr Björklund frankt. Elever, föräldrar och annan personal ska hålla käft.

Rivaliteten mellan MUF:s båda största förbund resulterade i att MUF Stockholm fick en lysande idé. Dom brände en skånsk flagga och lade ut flaggbränningen på nätet. Jag hade för mig att MUF förespråkade att göra det straffbart med flaggbränning? Hur som helst plockades filmen bort sedan det gjorts klart för Fjollträskslynglarna att det var olämpligt. Släng dom i Slussen!

Den amerikanska fredsoffensiven i Irak fortsätter med framgång. I går dog drygt 100 shiamuslimska pilgrimmer i ett antal bombattentat. Offensivens framgång kan mätas på olika sätt!

När högeralliansen ska försöka motivera varför skattepengar ska användas för att hjälpa de som har råd med hjälp i hemmet att få detta gjort billigare använder man olika länder som exempel på hur bra det är. Men man glömmer en del. Resultatet från Finland är att det trots allt inte skapat så många nya jobb, dom jobb som skapades blev dyra för staten. Och exemplet Danmark nämner man inte alls. Där håller man medvetet tyst. Danmark hade nämligen ett liknande system, men den borgerliga regeringen har plockat bort det mesta. Det var mest välbeställda som utnyttjade möjligheterna och man fann inte att det var något staten skulle subventionera. I dag finns förmånen bara för de som är över 65 år gamla eller som har förtidspension. Dvs man har begränsat till de som behöver, inte fritt fram för alla som har råd. Bra tänkt Danmark! Jag såg någon som undrade varför staten ska betala halva kostnaden om jag vill ha mitt hem städat, men inte halva kostnaden om jag har bitit sönder en tand när jag själv städade?

Inga kommentarer: