söndag 18 mars 2007

Lycka till Mona!

I dag har Mona Sahlin enhälligt valts till ny partiordförande för Socialdemokraterna. Om detta är ett bra val eller inte får framtiden utvisa. Själv hade jag, som jag nog sagt tidigare, andra favoriter. Men, det fanns också sämre kandidater. Så vi får väl se. Jag såg som hastigast en bit på TV under eftermiddagen från partikongressen, och som alla avgående ordföranden så hyllades naturligtvis även Göran Persson. Jag för min del tror faktiskt att omdömet om honom i framtiden kommer att vara bättre än den kritik som ofta riktas mot honom i dag. SÅ dålig har han inte varit även om vi inte haft samma åsikt och inriktning alltid.

I dag är det tydligen fyra år sedan den amerikanska invasionen av Irak. En invasion som helt byggde på lögner. Att man sedan i efterhand har konstruerat skälet att Saddam Hussein skulle störtas är som sagt en efterhandskonstruktion. Under större delen av sin tid i ledningen för Irak ansåg USA honom vara en allierad. Jag instämmer i de som i dag har demonstrerat och krävt att USA (och resten av vasallstaterna) ska lämnna Irak. Det kommer att ta tid innan det blir lugnt ändå, men med USA som ockupant tar det ännu längre tid.

Det är tydligen också 2000 dagar sedan David Isaac fängslades i Eritrea. En svensk journalist med sitt ursprung i Eritrea. Flera tidningar har i dag publicerat ett upprop där man bland annat kräver av den svenska regeringen att denna agerar ordentligt. Men intresset från Carl Bildt och Fredrik Reinfeldt verkar inte vara stort.

För mig har dagen annars främst präglats av ett ordentligt migränanfall. Att man får migrän första lediga dagen efter en stressig vecka är inte ovanligt, snarare vanligt. Men i dag har det varit värre än vanligt. Jag har alltså tillbringat större delen av dagen under en filt och hoppats på lugn, ro och tystnad. Det hela börjar släppa lite nu framåt kvällen. Huvudvärken är mindre plågsam och den självsliga frånvaro som mina migränanfall ofta präglas av börjar också lätta. Men ibland är det så illa att jag knappt vet vem jag egentligen är. Dom akuta sådana känslorna brukar bara vara i några minuter, men återkommer regelbundet under dagen. Men som sagt, det börjar lätta, så om jag får sova under natten ordenligt ska det väl bara bra till morgondagen.

Inga kommentarer: