tisdag 20 mars 2007

Härlig semesterdag

Både Kimmy och Angeli har haft studiedag i skolan, vilket alltså innebar att det behövdes en vuxen hemma. SEMESTER! Jag har alltså plockat ut en semesterdag i dag och njutit av en extra ledighet. Om man nu kan kalla det ledigt att vara hemma med barnen? Men ledighet är att göra något annat än det man brukar. På förmiddagen en lång promenad med Kimmy i vad som främst var solsken. Efter lunchen blev det en cykeltur med Kimmy dessutom.

Springtimerapport 2007: Jo, det blev till och med en joggingrunda på eftermiddagen sedan Ingela kommit hem. Promenad och cykeltur (och lång paus sedan sist) hade nog satt sina spår i benen. Men jag har ingen aning om tiden, tidtagaruret har helt enkelt lagt av. Antagligen slut på batterierna. Men eftersom det är av typ: 19:50 bara, så är det väl bara att konstatera att det gjort sitt. Ett nytt batteri kostar nog mer än vad klockan kostade. Jag får väl under en tid nöja mig med att gissa hur det kändes. De sista tiderna verkade konstiga så antagligen gick inte klockan rätt! Eller kan kanske ett digitalur inte gå fel? Antingen går det rätt eller inte alls? Jag vet inte! Hur som helst blev det den vanliga rundan. Som nog gick lite saktare än senast.

Tydligen är det så att Public Service, SVT, just nu sopar mattan med den kommersiella TV:n. Jag såg statistik över de mest betittade TV-programmen än så länge i år. Av de 20 programmen med högst tittarsiffror kom 19 från SVT och ett från TV4. Let's dance den 12 januari knep en 18:e plats. Det var bra pinkat.

I går sändes första avsnittet av Eric Fichtelius dokumentär om Göran Persson. Av kommentarerna efteråt verkar det precis som om man tror att Göran Persson och Eric Fichtelius gemensamt planerat för 10 år sedan vad som skulle hända 10 år senare. En del av kommentatorerna verkar inte ha förstått att det Göran Persson sade för 10 år sedan sade han just då, utan att veta vad som skulle hända sedan. Ett exempel, jag har läst/hört flera som undrar hur Göran Persson kunde säga så om Mona Sahlin när hon precis blivit vald till hans efterträdare. Men det är ju just det han inte sagt, han sade det för 10 år sedan utan att veta att hon skulle bli hans efterträdare. Göran Persson har aldrig varit min favorit, men en del av kritiken är inte rättvis.

Inga kommentarer: